Hlavní obsah

Petr Sýkora má namířeno do Magnitogorsku

Třetím českým legionářem v Metallurgu Magnitogorsk, týmu vicemistra ruské hokejové superligy, bude křídelní útočník Anaheimu a české reprezentace Petr Sýkora. Sedmadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru v dresu New Jersey Devils se dnes dohodl se zástupci ruského mužstva na podmínkách smlouvy s platností po dobu případné výluky v NHL.

Článek

"Domluvili jsme se na platu i bonusech. V případě začátku zámořské soutěže jej ovšem klub okamžitě uvolní, aby Petr mohl odletět do Anaheimu," ujistil Sýkorův zástupce Jaromír Henyš. Finanční podmínky kontraktu neupřesnil, uvedl pouze, že Sýkora bude pobírat odměnu "hodnou svého hokejového jména." Dnešní Blesk přinesl informaci, že by za každý zápas měl inkasovat v přepočtu 330 tisíc korun.

Finalisty minulého ročníku ruského šampionátu, kteří jsou v těchto dnech v České republice na přípravném kempu, vede český kouč Marek Sýkora. Svého jmenovce zná z doby trenérského angažmá v Plzni a nyní o něho projevil eminentní zájem, což znovu ČTK přiznal v neděli po příletu mužstva do Prahy. V klubu už z českých hráčů působí gólman Roman Málek a obránce Martin Čech.

Do Ruska až po Světovém poháru

Ruská liga sice začíná již 1. září, ale Petr Sýkora, držitel zlaté medaile z mistrovství světa v roce 1999 v Lillehammeru, by se měl k ruskému týmu připojit až po skončení Světovém poháru. Do nominace byl zařazen dodatečně minulý týden poté, co se z rodinných důvodů omluvil centr Robert Lang z Detroitu.

Nečekaná zpráva mu sice zkomplikovala plánovanou přípravu na nadcházející sezonu, nad možností odmítnout pozvánku do národního týmu však podle svých slov neuvažoval. "Hodně mi to nabourá plány, ale na druhou stranu je to příjemné zpestření. Taková akce se neodmítá, vždyť se uskuteční jen jednou za čtyři roky," řekl novinářům Sýkora, jenž reprezentační dres oblékl naposledy na ZOH v Salt Lake City 2002.

Reklama

Související témata: