Hlavní obsah

Slovenský hokej dostal pořádnou facku, soudí tisk

BRATISLAVA

Slovenští hokejisté získali na posledních světových šampionátech kompletní sadu medailí. Jenže na Světovém poháru jindy úspěšný tým vyhořel a nezískal ani jediný bod. Slovenský tisk smutní, že reprezentace není schopna uspět mezi skutečnou hokejovou elitou, a radí: tenhle pohlavek pokorně přijměte a vraťte se rovnýma nohama na zem.

Článek

"Viděli jsme hráče se svěšenými hlavami. Viděli jsme, jak ukazovali prstem, že chybu udělal ten druhý. Viděli jsme jen obyčejné rozmazlené hvězdy, které kdesi ztratily hokejové srdce a pokoru," píše Nový čas. Je na čase vrátit se z oblak na zem. Hráči by si podle listu měli uvědomit, jaké mají štěstí, že můžou díky talentu žít z takové krásné hry, jakou je hokej.

List Národná obroda zase upozorňuje, že Světový pohár nastavil slovenskému hokeji důkladně vyleštěné zrcadlo. Úspěchy ze světových šampionátů sice zatratit nelze, ale skutečná hokejová elita se schází pouze na olympiádě a Světovém poháru. Na těchto akcích ale Slováci díru do světa neudělali.

"Patříme až za šestici mocností"

"Pokud se nezmění pohodová atmosféra v mužstvu a ochota reprezentovat, na světových šampionátech bude sbírat úspěchy i nadále. Na setkáních všech nejlepších však Slováci udělají díru do světa pouze v případě ideální formy celého kádru. Jinak skutečně patříme až za šestici hokejových mocností," míní komentátor.

Deník Sme připomíná, že slovenská reprezentace patrně potřebuje neúspěch, který ji dokáže zmobilizovat na cestě za novými vítězstvími. Po fiasku na olympiádě v Salt Lake City přišlo zlato ze světového šampionátu v Göteborgu.

"Jedno i druhé pod vedením trenéra Jána Filce. Po ostudě na Světovém poháru přijde na konci této sezóny mistrovství světa v Rakousku. Nyní však Filc dopředu oznámil, že mužstvo po Světovém poháru opouští," uzavírá list.

Reklama

Související témata: