Hlavní obsah

Koller pomohl udržet Dortmund ve hře

Jan Koller byl hlavním hrdinou středečního osmifinálového zápasu fotbalové Ligy mistrů mezi Dortmundem a Lokomotivem Moskva. Český útočník znamenal největší nebezpečí pro ruskou branku, připravoval šance spoluhráčům a v 58. minutě střelou zblízka zvýšil náskok Dortmundu, který zvítězil 3:0. Byla to jeho sedmá branka v letošním ročníku Ligy mistrů.

Foto: ČTK/AP

Jan Koller z Borussie Dortmund (vlevo) přijímá gratulace od svého spoluhráče Evanilsona poté, co 12. března v Dortmundu dal gól Lokomotivu Moskva.

Článek

Vzápětí Koller naservíroval míč střelci Amorosovi na třetí gól. Když český hráč v 70. minutě opouštěl hřiště, diváci povstali a bouřlivým aplausem jej vyprovodili na lavičku. Přesto nemá německý šampión nic jistého. Na Madrid stále ztrácí jeden bod a příští úterý v Miláně bude spoléhat také na neúspěch Realu v Moskvě.

O úterních zápasech skupin A a B čtěte zde.

Gutiho dorážka pojistila výhru Realu

Královský klub z Madridu hostil ve šlágru kola AC Milán, který už měl zajištěný postup do čtvrtfinále. Domácí opět podržela střelecká jistota v podobě Raúla, který sám zařídil týmu dvoubrankový náskok. Milánští sice deset minut před koncem po Rivaldově hlavičce snížili, ale Real vzápětí pojistil své vítězství po Gutiho přesné dorážce. V soutěžním zápase se v dresu AC Milán po dlouhé době objevil i Argentinec Fernando Redondo, bývalá opora Realu Madrid, a stadion Santiaga Bernabeua jej přijal velmi vřele.

Turín viděl zápas plný zvratů

Zápas plný zvratů s dramatickým koncem viděl Turín. V možná klíčovém zápase o druhé postupové místo vedl Juventus nad La Coruňou po Ferrarově hlavičce. Hosté však domácím připravili horké chvilky a Tristán s Makaayem otočili skóre. Pak se vzchopili Italové a Trezeguet vyrovnal. V nastaveném čase se k odraženému míči dostal Chorvat Tudor a střelou z voleje zajistil Staré dámě důležitou výhru. Celý zápas za Juventus odehrál český záložník Pavel Nedvěd, ale po zdravotních problémech nebyl ve své kůži.

V Manchesteru se senzace nekonala

K senzaci se schylovalo v Manchesteru. Basilej bojující o teoretické postupové naděje dlouho domácí přehrávala a vedla po Gimenézově přesném zásahu. Ve druhé půli si Angličané vytvořili tlak a Gary Neville vyrovnal. Na konci měli Švýcaři další šance, ale mladý brankář Manchesteru Caroll tým podržel. O druhém postupujícím celku po Manchesteru se rozhodne až příští úterý. Basilej hostí Juventus a Deportivo přivítá Manchester. Italský šampión už může ztratit postup jen vyšší než čtyřbrankovou prohrou, protože má o tři body více než Basilej a první vzájemný duel vyhrál 4:0.

La Coruňa je po středečním kole mimo hru.

Tabulka Ligy mistrů
Skupina C:
1. AC Milán54015:312
2. Real Madrid52218:68
3. Dortmund52127:57
4. Lokomotiv Moskva50143:91
Zbývá sehrát: Lokomotiv Moskva - Real Madrid, AC Milán - Borussia Dortmund.
Skupina D:
1. Manchester541011:313
2. Juventus521210:97
3. La Coruňa51135:84
4. Basilej51133:94
Zbývá sehrát: FC Basilej - Juventus Turín, La Coruňa - Manchester United.

Reklama

Související témata: