Hlavní obsah

Vlasák: Je nejvyšší čas z Ruska zmizet

Marek BurkertSport.czPrávo

Pěkně otrávený je Tomáš Vlasák ze svého angažmá v týmu ruské hokejové superligy z Kazaně. Ačkoliv jej netrápí žádné problémy, zbylo na něj od začátku sezóny místo v základní sestavě jen třikrát a český reprezentant se netají svým přáním klub opustit. "Jsem pevně rozhodnutý," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Prožíváte v Kazani nelehké období. Od začátku sezóny jste nastoupil jen třikrát, nehrál jste ani v sobotu proti Toljatti. Stanovil jste si nějaký limit, jak dlouho ještě hodláte snášet, že jste zdravý, a přesto nemáte místo v sestavě?Jsem pevně rozhodnutý Kazaň opustit. Musíme se ale dohodnout na podmínkách odchodu a to je věcí mého agenta Aleše Volka. Ten je však v současné době na Floridě, takže se ta jednání ještě protáhnou.

Od týmu odešel trenér Vůjtek a od minulého týdne máte nového kouče Biljaletdinova. Mluvil jste s ním o své situaci? Biljaletdinov mi slíbil, že mě z mužstva uvolní a nebude tomu klást překážky. Druhá věc je, jak se k předčasnému odchodu postaví vedení. S ním je ale v kontaktu můj agent.

Podobně jako vy je na tom další český legionář v mužstvu, Jaroslav Hlinka. Má také v úmyslu Kazaň opustit? Samozřejmě se s Jardou o těch věcech bavíme, ale nechci mluvit za něj. Pravda je, že tu zažíváme prakticky totožné věci.

Hrál jste v zámoří, ve Finsku, Švýcarsku, ale i v ruském Omsku. Je Kazaň vaší nejhorší zkušeností?Jednoznačně. Mám za sebou dva roky v Omsku a nikdy jsem tam o sobě neslyšel tolik špatných věcí jako za tři měsíce v Kazani.

Zhoršila se vaše situace až s odchodem kouče Vůjtka? Mám pocit, že to bylo spíš s nástupem nového prezidenta klubu. Tomu jsme nepadli do oka.

Vůjtek prý dostával z vedení příkazy, aby vás nestavěl. To jsem tu také zaslechl.

Myslíte, že vám uškodil start na Světovém poháru? V Čerepovci zase hrozili Dušanu Salfickému, že kdyby na turnaj odjel, okamžitě mu rozvážou smlouvu. Světový pohár vedení také dost vadil, ale to je mi jedno. Já účasti na něm absolutně nelituji.

O vaše služby má nyní eminentní zájem pražská Slavia. Jste v kontaktu s jejím trenérem a generálním manažerem Vladimírem Růžičkou? O zájmu z Prahy vím přes Aleše Volka, který jednání vede. Přál bych si, aby dalším mužstvem, kde budu působit, byla právě Slavia.

Před odchodem do ciziny jste v extralize hrál za Litvínov, tam vás nelákali? V extralize je při výluce v NHL víc silných mužstev, ale záleží na tom, odkud vám ta nabídka přijde.

V Česku se kolem sportu netočí tolik peněz jako v Rusku, finanční stránkou případného kontraktu se nezabýváte? To už je vedlejší. Strávil jsem v Rusku dva a čtvrt roku. Chci být hlavně s rodinou a psychicky si trochu odpočinout.

Zdá se, že zlatá léta českých hokejistů v Rusku se chýlí ke konci...Taky to tak vidím, je nejvyšší čas odsud zmizet.

Reklama

Související témata: