Hlavní obsah

Baroš nám chyběl. Teď ale máme titul blízko, věří Ujfaluši

Do Prahy přiletěl Tomáš Ujfaluši z Istanbulu jen na otočku. Jako ambasador představil revoluční novinku mezi holicími břity Gillette Fusion ProGlide, kterou ho oholila jeho přítelkyně, modelka Aneta Vignerová. Na modeling se prý ale obránce Galatasaraye nedá a zůstane u fotbalu…

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Ujfaluši a Aneta Vignerová

Článek
Fotogalerie

Přiletěl jste evidentně spokojený. O víkendu jste porazili velkého rivala Besiktas 3:2, co pro vás toto vítězství z pohledu boje o titul znamená?

Hrozně moc, protože jsme od druhého Fenerbahce odskočili na devět bodů a od Besiktase na čtrnáct. Navíc vítězný gól padl ve druhé minutě nastavení. Na stadiónu se strhlo peklo. Naši fanoušci plakali štěstím, soupeřovi žalem. Do konce soutěže se budeme snažit odskočit bodově ještě víc, abychom si vytvořili co nejlepší pozici pro play-off, abychom do něj vstoupili s co největším náskokem.

Tomáš Sivok byl asi hodně smutný...

Byl, není divu, když prohráli gólem v nastavení. V obrovském Istanbulu se moc nepotkáme, ale do Prahy jsme letěli spolu, takže jsme si pořádně popovídali.

Nelákal vás zpátky do reprezentace?

Kdepak, to je uzavřená kapitola. Naopak se těším na EURO jako divák. Chci jet na zápasy s Řeckem a Ruskem a věřím, že kluci postoupí a uvidím i další souboje.

Věříte, že se ve čtyřiatřiceti letech dočkáte konečně mistrovského titulu?

Věřím a doufám. Vypadá to slibně. Ještě to bude dlouhá cesta, protože play-off může být zrádné. Vzhledem ke zpožděnému začátku turecké ligy to vymysleli takhle. Kdyby se hrálo klasicky, skoro bychom mohli slavit. Ale já přestupoval do nejslavnějšího tureckého klubu proto, abych titul konečně získal. Vyhrál jsem Evropskou ligu, Superpohár, ale titul nemám.

Jaký máte los před play-off?

O víkendu jedeme do Sivasu, kde hrají Jan Rajnoch a Jakub Navrátil. Tam to bude také hodně těžké. Fenerbahce máme venku, Trabzonspor doma. Bude to bitva o každý bod.

Chyběl vám hodně Milan Baroš, když byl v třízápasovém trestu?

Bylo to znát. Milan si výborně rozumí s Elmandrem, góly dávají oba. Třeba ten vítězný proti Besiktasu byl opět jejich společným dílem, když Milan trefil Elmandra a míč skončil v bráně.

Turecko se stává pomalu největší českou fotbalovou destinací. Čím to je?

To nevím, každý jde za něčím jiným. Já šel za titulem. Podmínky v Turecku jsou solidní a liga má slušnou úroveň.

Na promoakci vás holila přítelkyně Aneta Vignerová. Jak často se vídáte?

V rámci našich pracovních možností, ale poměrně často. Anetka létá za mnou do Istanbulu, protože já jsem na tom hůř, dva dny výpadku z tréninku si nemohu dovolit. Ona to má přece jenom volnější. Tahle akce je výjimkou, protože spoluhráči se rozletěli na reprezentační zápasy, a tak jsem na otočku přiletěl.

Reklama