Hlavní obsah

Pálffy suverénně ovládl produktivitu slovenské extraligy

Bratislava

Útočník Žigmund Pálffy ze Skalice suverénně ovládl produktivitu slovenské hokejové extraligy. Devětatřicetiletý Pálffy, který se vrátil k hokeji po roční pouze, nasbíral v 48 zápasech 83 bodů za 26 branek a 57 asistencí. Druhý René Školiak, jeho klubový spoluhráč, ztratil 21 bodů, když v 54 duelech skóroval dvacetkrát a na 42 gólů přihrál

Foto: Jan Koller, ČTK

Žigmund Pálffy (uprostřed) září i ve svých 39 letech.

Článek

Z českých hokejistů bylo nejproduktivnější trio dalších hráčů Skalice. Čtvrtý skončil Jan Hruška, který v 55 duelech zaznamenal 52 bodů za 25 tref a 27 asistencí. Osmý Petr Obdržálek má na kontě z 52 utkání 50 bodů za 16 branek a 34 přihrávek. Osmatřicátý Ondřej Šmach si připsal v 49 zápasech 32 bodů za devět gólů a 23 asistencí, v produktivitě obránců skončil druhý o dva body za Dušanem Devečkou ze Žiliny.

Hruška se zařadil i na čtvrté místo mezi kanonýry, nejlepším střelcem se stal s 31 góly Martin Kužha z Popradu. Obdržálek zase skončil třetí mezi nahrávači za Pálffym a Školiakem. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s 61 kladnými body Pálffy, druhý byl s 43 plusovými body Šmach.

Brankářské statistiky ovládl další Čech Alexander Hylák z Košic, který měl nejvyšší úspěšnost zákroků 93,38 procenta a nejlepší průměr 2,30 obdržené branky na zápas. Vlastimil Lakosil ze Skalice se podělil o druhé místo s pěti čistými konty, sedm nul si připsal Branislav Konrád ze Slovanu Bratislava.

Pálffy vyhrál produktivity základní části slovenské extraligy už v sezónách 2007/08 a 2008/09. V té lámal rekordy, když ovládl kanadské bodování s 99 body z 53 zápasů a také tabulku střelců s 52 brankami.

Reklama

Související témata: