Hlavní obsah

VIDEO: Slovenský hokejista přežil hrůzostrašný náraz na mantinel

STOCKHOLM/PRAHA

Pro slovenského hokejistu Rastislava Pavlikovského z AIK Stockholm skončilo předčasně druhé čtvrtfinále švédské ligy na domácím ledě proti Lulee. Ale mohl být rád, že přežil relativně ve zdraví poté, co ho Kanaďan Chris Abbott krajně nešetrně poslal na mantinel.

Rastislav Pavlikovsky

 
Článek

Pětatřicetiletý matador stačil instinktivně dát před hlavu ruce, ale příliš to nepomohlo. Led po hrůzostrašném nárazu opouštěl na nosítkách. Abbott dostal pět minut a k tomu trest do konce utkání.

„Jsem v pořádku, mám jen trochu ztuhlý krk. Doufám, že si v play off ještě zahraju," citovaly švédské servery Pavlikovského po ošetření.

Ve stabilizované poloze musel strávit čtyři hodiny, lékaři ověřovali, zda-li nemá nějaké těžší zranění. „Nemohl jsem jíst, pít, vůbec se hýbat," líčil útočník.

Naordinovali mu týdenní klid. „Agresivita hráčů v play off roste, ale nemyslím, že by to udělal schválně," nevolil Pavlikovský ostřejší prohlášení na provinilcovu adresu.

Abbott na hrací ploše a ani po zápase zjevně necítil, že by Pavlikovskému provedl něco hrozivého. „Je to i jeho vina. Měl puk pod kontrolou a musel mě vidět. Potom se ale otočil a hlavu sklopil, což je nebezpečná pozice," uvedl Abbott ke střetu.

Stav série je po výhře AIK 4:2 nerozhodný 1:1.

Reklama