Hlavní obsah

Demitrův původní klub chce hrát maďarskou ligu

Bratislava

Hokejový klub HK 38 Dubnica nad Váhom chce hrát maďarskou hokejovou MOL ligu. V tomto klubu začínal s hokejem například bývalý kapitán slovenské reprezentace Pavol Demitra, který loni zahynul při letecké katastrofě v Jaroslavli.

Článek

Jak informovala televize Markíza, přihlášku klubu už schválil Maďarský hokejový svaz. Čeká se ještě na souhlas Slovenského svazu ledního hokeje. Představitelé dubnického klubu přiznávají, že za zájmem hrát maďarskou ligu jsou finanční důvody a zájem sponzorů.

Obyvatelé Dubnice přijali zprávu o možném působení klubu v maďarské lize s překvapením, ale novou hokejovou soutěž ve městě by většinou přivítali. „Neměli bychom tento krok snižovat tím, že se jedná o maďarskou ligu," uvedl generální manažer HK 38 Dubnica Juraj Boldiš.

Primátor města Jozef Gašparík se neobává žádných nacionalistických projevů. Podle něho bude důležitá úroveň hokeje, který se ve městě bude hrát. Za Dubnici by mohli hrát bývalí reprezentanti Ľubomír Sekeráš, Marián Smerčiak a brankář Miroslav Hála.

Dubnica by byla třetím slovenským klubem, který by hrál zahraniční hokejovou soutěž. Slovan Bratislava by měl od příští sezóny hrát Kontinentální hokejovou ligu a klub Nové Zámky chce rovněž hrát maďarskou ligu. V Maďarské MOL lize hrají také mužstva z Rumunska a Srbska.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články