Hlavní obsah

Slovenský útočník Uram se vrací do Znojma

Znojmo

Hokejový útočník Marek Uram se po šesti letech vrací do Znojma. Sedmatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant podepsal v týmu Orlů, který startuje v mezinárodní rakouské lize, roční smlouvu se zkušebním obdobím do 30. října.

Článek

"Sám projevil zájem ve Znojmě hrát, dali jsme mu šanci. Přišel na zkoušku, místo v týmu si musí teprve vybojovat," vysvětlil na klubových stránkách trenér Marek Stloukal.

Uram už má za sebou fyzické testy a do přípravy by se měl zapojit ve čtvrtek. Stejnou cestou se vrátil do Znojma loni i jeho bývalý spoluhráč Peter Pucher.

Uram odehrál ve Znojmě sedm extraligových sezón, před jedenácti lety se stal nejlepším střelcem nejvyšší soutěže a druhým nejproduktivnějším hráčem. Před deseti lety pomohl Slovensku vybojovat titul mistrů světa.

V roce 2006 odešel Uram výměnou za Juraje Štefanku do Vítkovic. Další tři sezóny působil ve Slovanu Bratislava, kde získal i slovenský titul, dva roky hrál v Martině. Předchozí sezónu začal v rodném Liptovském Mikuláši, musel ale její velkou část vynechat kvůli zranění a operaci předních zkřížených vazů v koleně.

Reklama

Související témata: