Hlavní obsah

Lecavalier odmítl Spartu, dohodl se v Kazani

Ruskou Kazaň ozáří hvězda Tampy Vincent Lecavalier. Letošního vítěze Stanley Cupu se pokoušela ulovit i pražská Sparta, kanadský hokejista ale raději kývl na lukrativní ruskou nabídku. "Ano, už je to hotové," potvrdil hráčův agent Kent Hughes. K týmu Kazaně, v jehož dresu potká i Čecha Jaroslava Hlinku, se připojí 23. listopadu.

Článek

Lecavalier si v Kazani podle zákulisních informací přijde na 300 tisíc dolarů měsíčně, oficiálně výše kontraktu zveřejněna nebyla. Ještě v polovině října byla přitom žhavým kandidátem na Lecavalierovo angažmá Sparta. "V současné chvíli je pro mne Sparta číslo jedna," sdělil tehdy nejužitečnější hráč nedávného Světového poháru.

Do Prahy chtěl přiletět koncem listopadu, ve stejném termínu však zamíří ještě o kus dál na východ. V ruské superlize narazí na spoustu známých tváří z NHL, což vyzdvihl i Hughes. "Pro Vinnyho je skvělé, že si zahraje s tolika elitními hráči z NHL," řekl kanadské televizní stanici RDS.

V momentálně čtvrtém týmu ruské ligy působí útočníci Ilja Kovalčuk z Atlanty, Nikolaj Antropov z Toronta, Alexej Morozov z Pittsburghu a Denis Archipov z Nashvillu, obránci Darius Kasparaitis z New Yorku Rangers, Ruslan Salej z Anaheimu a brankář Fred Brathwaite z Columbusu.

Do kádru by navíc mohl přijít ještě Lecavalierův spoluhráč a kamarád z Tampy Brad Richards. Nejužitečnější hráč uplynulého play-off NHL s vedením Kazaně stále jedná.

Reklama

Související témata: