Hlavní obsah

Znojmo čeká druhá sezóna v EBEL lize, Orli chtějí do play-off

Znojmo

Hokejisté Znojma chtějí stejně jako ve své premiérové sezóně v EBEL postoupit do play off. Do mezinárodní soutěže, ve které hrají kluby z Rakouska, Slovinska, Chorvatska a Maďarska, vstoupí v pátek v Salcburku. První domácí utkání čeká svěřence trenéra Martina Stloukala v neděli od 17:30, kdy změří síly s Klagenfurtem.

Foto: Rostislav Pfeffer

Radost hokejistů Znojma.

Článek

"Jako nováček jsme v minulé sezóně obstáli, až na krutý výprask v play off. Rádi bychom se dostali o krůček dále," řekl Stloukal. Znojmo ve čtvrtfinále prohrálo s Medveščakem Záhřeb 0:4 na zápasy.

Klub sice navýšil rozpočet, ale je stále nejnižší v soutěži. Do týmu s řadou mladých hráčů v létě přišlo sedm posil včetně kanadských obránců Burka Henryho, Kyla Whartona, útočníků Paula Crowdera z USA, či Kima Strömberga z Finska. Po letech se vrátil sedmatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant Marek Uram, jenž po operaci kolena minulou sezónu vynechal.

"Vzali jsme jej zatím na zkoušku. Nevíme, co udělá jeho koleno. V přípravě se mu dařilo střelecky, je pořád útočníkem vysokých kvalit. Jsem přesvědčen, že vydrží hrát ještě dlouho a bude posilou," uvedl Stloukal. Uram hraje opět v útoku s Peterem Pucherem.

Z loňské sestavy chybí ze známých tváří Radek Haman, který ukončil ve 42 letech kariéru. Odešli Mike Danton, Vladimír Říha a Karel Plášek.

V dalších klubech EBEL zůstal jediný Čech - útočník Zdeněk Blatný přestoupil ze Štýrského Hradce do Vídně. V dresu Capitals se 16. představí pod širým nebem ve starobylém římském amfiteátru v Pule. Tam bude hostit Medveščak Záhřeb už o dva dny dříve Olimpiji Lublaň.

EBEL bude hrát nově dvanáct týmů. Ze soutěže sice odstoupila slovinská Jesenice, nováčky jsou ale Innsbruck a Dornbirn. Týmy se v základní části, která skončí 20. ledna, utkají čtyřkolově každý s každým (44 kol).

Reklama