Hlavní obsah

Startuje finská hokejová liga se šesti českými hráči

Helsinky

Ve čtvrtek začne nový ročník finské hokejové ligy a představí se v ní šestice českých hráčů. Tradiční kolonie zůstává v Kärpätu Oulu, kde pokračuje útočník Ivan Huml a z TPS Turku přišel další forvard Tomáš Plíhal. Po působení v juniorském týmu by mohl dostat příležitost také exlitvínovský obránce Vladimír Eminger.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hubáček zůstává v Jyväskylä.

Článek

Po zisku titulu v Jyväskylä zůstal útočník Petr Hubáček, který přišel v průběhu uplynulé sezóny z Komety Brno a nyní uzavřel novou dvouletou smlouvu. Lahti původně opouštěl kanonýr Radek Smoleňák, ale nakonec se dohodl na pokračování v dresu Pelicans. Z juniorského týmu Lukky Rauma se může posunout do prvního týmu David Stach.

Přehled českých hokejistů působících ve finské hokejové lize:
Kärpät Oulu: Vladimír Eminger (obránce), Ivan Huml, Tomáš Plíhal (oba útočníci).
Pelicans Lahti: Radek Smoleňák (útočník).
JYP Jyväskylä: Petr Hubáček (útočník).
Lukko Rauma: David Stach (útočník).

Po minulé sezóně se naopak kompletně rozpadla kolonie hráčů z TPS Turku. Vedle Plíhala odešli také obránce Tomáš Mojžíš a forvard Michal Birner do Lva Praha do KHL a brankář Marek Schwarz do pražské Sparty. Z Jyväskylä odešel do švédské Luley zadák Pavel Skrbek, Jan Snopek přestoupil z Kärpätu Oulu do kazašského Bejbarysu Atyrau a v Lahti skončil Jan Platil.

V případě výluky NHL může finská liga uvítat některé hvězdy, zájem hrát za Jokerit Helsinky už potvrdil dvaačtyřicetiletý kanonýr Teemu Selänne z Anaheimu.

Reklama

Související témata: