Hlavní obsah

VIDEO: Tvrdý trest! Hokejista Jokeritu Ben-Amor si za napadení Peltonena nezahraje 18 zápasů

Helsinky

Vedení finské hokejové ligy zareagovalo na nedávný divoký zápas helsinských rivalů Jokeritu a IFK v European Trophy nejtvrdšími tresty v historii. Na 18 utkání byl suspendován útočník Jokeritu Semir Ben-Amor, jenž "korunoval" první třetinu derby plnou rvaček tím, že zákeřně napadl finskou legendu Villeho Peltonena a způsobil mu otřes mozku.

Semir Ben-Amor zákeřně napadává Villeho Peltonena

 
Článek

Tento incident atmosféru ještě vyostřil a hráči obou týmů se pak do sebe opakovaně pustili. Rozhodčí udělili dohromady 439 trestných minut. Zákaz startu obdrželi i další aktéři násilností. Juuso Salmi z IFK si nezahraje ve 12 zápasech, jeho spoluhráči Ilari Melart a Siim Liivik v šesti. Známý rváč Jarkko Ruutu z Jokeritu přijde o čtyři duely a jeho kolega Ossi Väänänen o jeden.

Potrestáni byli také trenéři a kluby. Pasi Sormunen z IFK i Tomi Lämsä a Tomek Valtonen z Jokeritu nesmějí na střídačku v osmi zápasech. Jokerit vyfasoval pokutu 40 000 eur a jeho rival 25 000.

Skandálním zápasem se začala zabývat rovněž finská policie. List Ilta sanomat zveřejnil na svém webu videozáznam událostí na lavičce Jokeritu těsně před Ben-Amorovým atakem na Peltonena a vzal si na pomoc experta, podle kterého útočníka někdo vyslal na led s instrukcí "zabij Peltonena".

"Hráči jsou zodpovědní za své chování. Pokud získáme více důkazů o tom, jakou roli v tom sehráli trenéři, můžeme se k tomu vrátit," řekl výkonný ředitel finské ligy Jukka-Pekka Vuorinen.

Finská liga začne ve čtvrtek a Jokerit s IFK na sebe narazí hned v prvním kole.

Reklama

Související témata: