Hlavní obsah

Smoleňák zazářil ve finské lize, proti Blues Espoo se blýskl hattrickem

Český útočník Radek Smoleňák se v úvodním kole finské ligy blýskl hattrickem. Hokejistům Pelicans Lahti pomohl třemi góly a jednou přihrávkou k vítězství 6:5 po samostatných nájezdech nad Blues Espoo, v jehož dresu stejnou bilanci zaznamenal Teemu Ramstedt.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Hokejista Radek Smoleňák ještě v dobách, kdy oblékal dres pražské Sparty

Článek

Bývalý hráč Sparty vyrovnal ve 14. minutě na 1:1 a vzápětí připravil vedoucí branku pro Leeho Gorena. V úvodu druhé třetiny sice Ramstedt srovnal, český útočník však dvěma zásahy poslal Lahti do vedení 4:2.

Ještě do přestávky snížil Niko Nieminen, ale Janne Tavi vrátil na začátku třetího dějství domácím dvoubrankový náskok. Ten drželi Pelicans do 50. minuty, kdy se podruhé trefil Ramstedt a stejný hráč minutu a 18 vteřin před koncem při power play poslal zápas do prodloužení. V něm se nikdo neprosadil a v nájezdech o výhře Lahti rozhodl Goren.

Helsinské derby mezi IFK a Jokeritem proběhlo v klidu, emoce zůstaly v kabinách

První kolo nové sezóny také přineslo reprízu nedávného divokého přípravného zápasu mezi helsinskými rivaly IFK a Jokeritem, při kterém rozhodčí po řadě rvaček a zákeřných zákroků rozdali 439 trestných minut a utkáním se začala zabývat i policie.

Svaz reagoval nejtvrdšími tresty v historii a pokutami pro šestici hokejistů a oba trenéry. Nejvyšší distanc na 18 zápasů dostal útočník Jokeritu Semir Ben-Amor.

Dnešní derby bylo ale o poznání klidnější. IFK vyhrálo jednoznačně 7:3 a padlo jen 30 trestných minut.

Finská hokejová liga:
IFK Helsinky - Jokerit Helsinky 7:3
Kärpät Oulu - SaiPa Lappeenranta 2:4 (za domácí Huml 1+0)
Pelicans Lahti - Blues Espoo 6:5 po sam. nájezdech (za domácí Smoleňák 3+1)
TPS Turku - Hämeenlinna 2:3 v prodl.

Reklama

Související témata: