Hlavní obsah

Při zápasech hokejistů Brynäs řádí v hledišti důchodci

STOCKHOLM

Švédský hokejový klub Brynäs z města Gävle má netradiční problémy s nekázní svých fanoušků. Při prvoligových zápasech totiž v hledišti řádí nejen klasičtí pobudové v mladém věku, ale i důchodci, kteří sedávají za střídačkou hostů. Přesvědčil se o tom například celek MoDo.

Článek

Při předposledním vzájemném zápasu těchto mužstev v Gävle vyhnali fanoušci láhvemi z hrací plochy nejlepšího švédského hokejistu současnosti Petera Forsberga, jenž v MoDo tráví přestávku kanadskoamerické NHL. Při posledním duelu pak přišla řada i na jeho otce Kenta Forsberga, který je v MoDo hlavním trenérem. Také jeho zasáhla do zad láhev hozená z hlediště.

Ani jeden z Forsbergů se ale v Gävle žádné spravedlnosti nedovolal. "Nejhorší na tom všem bylo, že když už pořádková služba konečně přišla, kdokoli z celé skupinky odmítl prozradit viníky. Muži i ženy - šedesátníci a sedmdesátníci - jen seděli a tvářili se jako by nic," řekl Kent Forsberg.

Uspokojivé odpovědi se trenér MoDo nedočkal ani poté, co si po zápase stěžoval u vedení domácího klubu. "Jako kdyby se jich to vůbec netýkalo. Myslím, že to je velká hanba pro Gävle a jeho hokejovou kulturu," prohlásil Forsberg.

Jediné, co domácí funkcionáře zajímalo, prý bylo, zda se se svou stížností obrátí na policii. Takový záměr však Kent Forsberg podle svých vlastních slov zatím nemá.

Na MoDo a na Petera Forsberga se přišlo o víkendu podívat plné hlediště, tedy přes 6000 diváků. "Něco podobného se už nesmí stát," uvedl na otázky novinářů po zápase sportovní šéf Brynäs Mikael Sundlöv. Na dotaz, jaká konkrétní opatření jeho klub proti vandalům-seniorům v budoucnu přijme, však nebyl schopen odpovědět.

Reklama

Související témata: