Hlavní obsah

Hokejová horečka vypukla i v Německu. Na Jágrova parťáka Girouxe je beznadějně vyprodáno

Berlín

Hokejovou mánii, která už několik týdnů vládne v Česku díky hvězdám z NHL v extralize, zažívají i v sousedním Německu. Den D přichází právě v pátek, kdy mistrovský Eisbären Berlín narazí na aktuálního lídra tabulky Kölner Haie.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr a Claude Giroux v dresu Philadelphie. Kanadský forvard teď pobláznil Německo.

Článek

Berlínská hala O2 World s kapacitou 14 200 sedaček už je dávno beznadějně vyprodaná. A jedním z hlavních taháků je premiérový start kamaráda a bývalého spoluhráče Jaromíra Jágra z Philadelphie Clauda Girouxe a také ostříleného Daniela Briera.

Jágr lákal mladého forvarda do svého Kladna, jenže rodák z Ontaria dal nakonec přednost Berlínu. Teď přiznává, že před debutem v pátečním šlágru se mu lehce podlamují kolena.

„Cítím před zápasem trochu nervozitu. Těším se, až to čekání bude za mnou," citoval německý deník Bild třetího nejlepšího útočníka poslední sezóny NHL.

Nadšení vládne i mezi spoluhráči

Hvězdy ze zámořské soutěže nepobláznily v Německu jen fanoušky, nadšení vnesly i mezi nové spoluhráče z týmu. Kouč Eisbärenu Don Jackson si pochvaloval nový duch, který vládl na trénincích.

„Ve čtvrtek jsme trénovali trochu déle. Supertalent našich hvězd je neoddiskutovatelný. Teď to celé musíme poskládat tak, abychom všichni dohromady odehráli dobrý zápas. Už teď je ale jasné, že bez ohledu na to, jak dlouho tady oba zůstanou, je Eisbären již nyní velkým vítězem," pochvaluje si kouč.

Páteční šlágr mezi Eisbärenem Berlín a Kölner Haie začne v pátek v 19:30.

Reklama

Související témata: