Hlavní obsah

Jágra v Omsku netrpělivě očekávají

PRAHA

Zřejmě velký vzruch a očekávání bude panovat v pátek brzy ráno na letišti v sibiřském Omsku. Kolem šesté hodiny ranní tamního času by zde měl přistát spoj z Moskvy a z něj vystoupit jeden z nejslavnějších hokejistů současnosti - Jaromír Jágr. Novou posilu místních "jestřábů" přivítá nejen vedení omského klubu ale pravděpodobně i spousta fanoušků.

Foto: Právo/Václav Jirsa

Jaromíra Jágra čeká v Omsku velké přivítání.

Článek

Jakmile Jágr dorazí do Omsku, je vedení klubu připraveno ukázat mu město a jeho bydlení. Odpoledne ve 14 hodin tamního času je pak v tiskovém středisku klubu naplánována tisková konference s hokejovou hvězdou a prezidentem Avangardu Konstantinem Potapovem.

Bednář očekává cirkus

"Každý tu Jardu zná, každý ví, že je to nejlepší hráč na světě, všichni se na něj budou chtít podívat. Náš management připravuje velké akce, budou transparenty, normální velký cirkus," popsal ČTK předpříletovou nervozitu další český hokejista v Omsku Jaroslav Bednář.

Pro obyvatele sibiřské metropole bude Jágrův příjezd velkým svátkem. Žádné úlevy jej ale od trenéra Valerije Bělousova nečekají, už v sobotu ráno by měl absolvovat první trénink.  Už tam se může ukázat, nakolik bude Jágrovi vyhovovat ruský způsob hry.

Na krutou zimu je připraven

Na českého bohéma čekají v Omsku i jiná překvapení. Od začátku listopadu leží na ulicích asi 20 centimetrů sněhu, rtuť teploměru je už permanentně několik dílků pod bodem mrazu a denní světlo vydrží sotva sedm hodin. Sibiřská zima je sice podle Bednáře zlá a mrzutá, ale dá se přežít.

I proto Jágr před odletem nakupoval zimní věci a především se snažil být co nejvíce s nemocným otcem, který byl dočasně propuštěn z nemocnice. Korigoval jen rozsah svých znalostí z ruštiny, když přiznal, že si ve školních letech po tréninku raději přidával v posilovně, jen aby vyučovací hodinu ruského jazyka promeškal.

Reklama

Související témata: