Hlavní obsah

VIDEO: Na Slovensku se porvali hokejoví brankáři, po bitce už neměl kdo chytat

Banská Bystrica

V utkání slovenské extraligy Banská Bystrica - Poprad se odehrála bitka brankářů, což je na evropských kluzištích málo vídaný jev. Po vyloučení obou gólmanů musel klec Popradu hájit útočník Samuel Takáč. Poprad nakonec dovedl k vítězství 4:3.

Bitka brankářů v zápase Banská Bystrica - Poprad

 
Článek

Nervozitu na led vnesla sporná situace při prvním gólu Popradu, když brankář Bánské Bystrice zůstal po střele do masky nehybně ležet. Rozhodčí však nechali pokračovat ve hře a Poprad dosáhl branky. Nepomohly ani protesty popradských hráčů.

Utkání následně poznamenala série bitek, do jedné z nich se zapojili také oba brankáři. Domácí Robert Slipčenko a hostující Dušan Sidor dostali následně trest do konce utkání. Jednička Popradu Tommi Nikkilä se v předchozím průběhu zápasu navíc zranil, takže do branky musel útočník Takáč.

Původně měl brankáře nahradit útočník Buc, ale jelikož i on se zapojil do bitky a dostal trest, nemohl do brankoviště nastoupit. Takáč inkasoval po patnácti vteřinách, ale Poprad nakonec vedení udržel.

Slipčenko přiznal, že Sidora vyzval k bitce úmyslně, protože věděl, že Poprad už dalšího brankáře k dispozici nemá. "Naznačoval jsem mu dost dlouho, aby do bitky šel a přijal to. Bylo to férové, na konci jsme si podali ruce," řekl bývalý brankář Slavie novinářům.

Rozhodčí Miroslav Štefik v zápase rozdal 193 trestných minut. Slovenský rekord však nadále drží čtvrtfinálový souboj play-off mezi Trenčínem a Martinem, v němž v roce 2008 sudí rozdali 334 trestných minut.

Reklama

Související témata: