Hlavní obsah

Jágr tahá v Omsku pneumatiky

PRAHA

Premiérové tréninkové dávky má v novém angažmá za sebou český hokejista Jaromír Jágr. V ruském Omsku ale hráči používají neobvyklé náčiní. Jágr na prvním tréninku prý málem vypustil duši, když musel na pneumatice hodinu po ledě tahat spoluhráče Jaroslava Bednáře. Důkladně se také seznámil se švihadlem, které je v Omsku oblíbeným náčiním mimo led.

Článek

"Přes švihadlo jsem naposledy skákal na základní škole," přiznal ČTK rozesmátý Jágr. Tréninkové metody ruského klubu jsou prý hodně zvláštní. "Dělám věci, na které nejsem vůbec zvyklý. Ale člověk se pořád učí," dodal.

Na pátečním tréninku po ledě tahal na dlouhém laně pneumatiku, na které seděl spoluhráč Jaroslav Bednář. "Tohle jsem nikdy nedělal. Chtějí ze mě udělat koně?" ptal se hokejista, kterému ale ani při náročném cvičení nemizel z obličeje úsměv.

Přes švihadlo jako boxer

Dnes dopoledne absolvoval také první trénink mimo led. "To byla vlastně jenom posilovna. Ještě před tím musel deset minut běhat a skákat přes švihadlo. Jsou to zvláštní věci, ale nedá se nic dělat," uvedl hokejista, který je zvyklý trénovat spíše sám. Ruským metodám se prý ale zatím hodlá podřídit.

Česká hvězda NHL, která se rozhodla po zbytek sezóny hrát v Rusku, by prý vůbec nejraději trénovala jenom na ledě. "Když už musím být mimo led, tak jdu nejraději na kolo. To pomáhá hlavně na stehna, která jsou při hokeji nejdůležitější. Lýtka, která se posilují na švihadle, jsou spíš pro cyklisty," vysvětlil udivený sportovec.

V Omsku se trénuje dvakrát denně. Dopoledne a odpoledne po hodině a půl. "Nemyslím si, že by byl trénink nějak zvlášť náročný. Ale je hrozně dlouhý. Je delší a není tak intenzivní. Z hodiny a půl tréninku na ledě jsme intenzivně hráli asi jen šest minut. A je zbytečně moc přestávek," postěžoval si Jágr po dnešním dopoledni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články