Hlavní obsah

Pešout se stal novým trenérem hokejistů Skalice

Český trenér Martin Pešout, který v sobotu skončil na pozici asistenta v Karlových Varech, bude koučovat hokejisty Skalice. Na lavičce pátého týmu slovenské extraligy nahradí Petera Oremuse, jenž se stal ve středu novým koučem Vítkovic. Pešoutovým asistentem zůstává Svatopluk Kosík.

Článek

Šestačtyřicetiletý Pešout, který byl v Karlových Varech asistentem Vladimíra Kýhose, už působil ve Skalici v letech 2009 až 2011. Nejdříve byl asistentem Jána Faitha, po jeho odvolání v listopadu 2009 byl hlavním koučem a od sezóny 2010/11 zase spolupracoval s Oremusem. V lednu loňského roku využil nabídku Karlových Varů a stal se asistentem Václava Baďoučka, pak v klubu zůstal i po boku Kýhose.

"Chtěli jsme najít trenéra, který bude vyhovovat naší filozofii zapracování odchovanců do prvního týmu. Volbu nového trenéra jsme konzultovali s Peterem Oremusem, který doporučil Martina Pešouta na základě jejich vzájemné spolupráce," řekl klubovému serveru generální manažer Skalice Peter Srnec.

Pešout bude v této sezóně třetím českým trenérem ve slovenské extralize - Antonín Stavjaňa působí v Nitře a Košice vedl Radim Rulík, který byl ale ve čtvrtek odvolán.

Reklama

Související témata: