Hlavní obsah

Pavelec si domluvil záskok v Lahti

Praha

Odlet do zámoří nakonec český hokejový brankář Ondřej Pavelec ještě odložil a domluvil si, že do prosincové reprezentační pauzy odchytá šest utkání ve finské lize za Pelicans Lahti.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ondřej Pavelec bude chytat ve Finsku.

Článek

Pětadvacetiletý mistr světa z roku 2010, který v této sezóně už chytal čtrnáct utkání za extraligový Liberec a zářil v reprezentační brance při turnaji Karjala, má mít premiéru v novém působišti už v úterním domácím utkání Lahti s Jyväskylä, za nějž hraje jeho krajan Petr Hubáček.

V tabulce nejvyšší finské soutěže předposlední Pelicans tak představí už druhou gólmanskou posilu během výluky NHL, protože před listopadovou reprezentační pauzou v Lahti měsíc chytal Antti Niemi ze San Jose.

Pavelec v Liberci působil až do listopadové reprezentační pauzy. V dresu aktuálně posledního týmu extraligové tabulky si ale připsal jen čtyři výhry při úspěšnost zákroků 89,61 procenta.

Jednička Winnipegu, která v létě uzavřela novou pětiletou smlouvu celkem na 19,5 miliónu dolarů, pak ale předvedla famózní výkony na turnaji Karjala v Turku v dresu české reprezentace. Za dva zápasy s Ruskem a Finskem tam inkasoval Pavelec jedinou branku, ovládl statistiky s úspěšností 98,46 procenta a dostal se i do All Star týmu.

Reklama

Související témata: