Hlavní obsah

Jágr má za sebou premiéru v dresu Omsku

OMSK

Hokejista Jaromír Jágr začíná v dalekém Omsku naplňovat pověst hlavní hvězdy mužstva. Ve svém prvním utkání v dresu úřadujících šampionů nejvyšší ruské soutěže přispěl jednou přihrávkou k výhře 3:0 nad rezervním týmem 'Jestřábů', který tvořili zejména junioři.

Článek

"Při nástupu na led i po skončení zápasu mu publikum bouřlivě aplaudovalo. První gól Jarda vypracoval, odehrál celé utkání," přiblížil v rozhovoru pro ČTK po telefonu Jágrovo první hokejové představení v Omsku jeho průvodce a tlumočník Jaroslav Zídek.

Dvaatřicetiletý olympijský šampion a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru přihrál na začátku desáté minuty svému krajanovi a spoluhráči v útoku Jaroslavu Bednářovi, který otevřel skóre. Druhý úspěch Avangardu přidala vzápětí další posila Andrej Nazarov a gólový účet utkání podtrhl ve druhé třetině zkušený Maxim Sušinskij po Bednářově přihrávce.

Přestože se jednalo jen o přípravný zápas, do hlediště se posadilo tři tisíce diváků. Okamžitě po utkání hráče obklopil štáb ruské televize, který hodlá tamním fanouškům zprostředkovávat nejen hokejový život nové české akvizice. Jágra doprovodí i na dnešní večeři do vyhlášené restaurace U Švejka.

"Jarda si po skončení zápasu pochvaloval spolupráci s Kaljužným. Že dokáže přihrát, nehraje jen na sebe," tlumočil Zídek spokojenost odchovance kladenského hokeje se svým novým centrem. V utkání se všechny čtyři formace Omsku pravidelně střídaly v přesilovkách i oslabení.

"Jágrova řada ale určitě dostane v normálním zápasu více prostoru. Ve Voskresensku je už údajně vyprodáno," dotkl se Zídek blížící se Jágrovy premiéry v superlize. Ta se uskuteční v pátek 19. listopadu.

Sestava Omsku v přípravném zápase:
Maracle - Guskov, Rjabykin, I.Nikitin, Bondarev, Gusev, Panov - Sušinskij, Prokopjev, Zatonskij - Bednář, Kaljužnyj, Jágr - Nazarov, Koroljov, Kovalenko - Subbotin, Kurjanov, Chacej.

Reklama

Související témata: