Hlavní obsah

VIDEO: Obtížné vstřelit v hokeji vlastňák? Švédský lídr si dal hned dvojnásobný

Praha

Po vyhraném buly napřáhl a vší silou se opřel do kotouče, který pak skončil v brance. Mats Trygg se však za vstřelený gól pochvaly od svých spoluhráčů a trenérů nedočkal. Šestatřicetiletý obránce týmu HV 71 totiž v zápase švédské nejvyšší soutěže proti Växjö překonal vlastního gólmana Gustafa Wesslaua. Na první bod v sezóně si norský hokejista musí ještě počkat.

Nor Mats Trygg skóruje do vlastní branky.

 
Článek

Kuriózní vlastní gól Švýcara Philippa Furrera.

Trygg zamýšlel vyhodit skákající puk po zadním mantinelu ven z obranného pásma, jenže černou hmotu poslal přímo na vlastní branku. Aby si tým z Jönköpingu vypil kalich hořkosti až do dna, kotouč se od pravé tyče odrazil do brusle švédského reprezentačního brankáře Wesslaua, od níž putoval za brankovou čáru.

Gól byl nakonec připsán střednímu útočníkovi Växjö Robertu Rosénovi, který se puku dotkl jako poslední z domácích hráčů při prohraném vhazování. Trygg tak po sedmadvaceti odehraných zápasech dál čeká na svůj premiérový kanadský bod v sezóně. Domácí, za které nastupuje i český útočník Petr Vampola, se touto brankou dostali do vedení 1:0 a aktuálního lídra Elitserien nakonec porazili 3:0.

Podobný kiks se na mistrovství světa 2008 v kanadském Québeku přihodil v zápase s Ruskem Švýcarovi Philippovi Furrerovi. Podívat se na něj můžete v galerii u tohoto článku.

Reklama

Související témata: