Hlavní obsah

Jágr si podmanil Rusy stále dobrou náladou

MOSKVA

Nejen svým nesporným hokejovým umem si Jaromír Jágr podmaňuje v Omsku ruskou veřejnost. Česká hvězda první velikosti, která je v novém působišti ostře sledována, působí sympatickým a otevřeným dojmem, zcela opačným než řada ruských stálic. Ve středečním vydání to napsal ruský deník Sovětskij sport.

Článek

"Jágrovi nelze upřít smysl pro humor. Stále se usmívá a působí natolik přirozeným a otevřeným dojmem, že si lze jen stěží představit, že právě tohle je ten hokejový boháč, který si v NHL vydělává za sezónu jedenáct miliónů dolarů," píše list a dodává, že Jágrovo vystupování je v příkrém kontrastu s chováním některých tamních hokejových celebrit.

"Řada našich nejlepších se chová uzavřeně. Udržují si odstup od veřejnosti a dostat se k nim je velmi obtížné," vytkl Sovětskij sport ruským hvězdám. Všiml si rovněž, že Jágra doprovází téměř na každém kroku v Omsku skupina českých žurnalistů.

Po úterním přípravném utkání český útočník nejprve poskytl interview lokální televizní stanici a pak jej celý večer doprovázel štáb ruské televize, který za ním přicestoval z Moskvy. A to dokonce i do oblíbené restaurace U Švejka, kde český šéfkuchař Jaroslav Psota na Jágrovu počest zařadil na jídelníček novinku "Roštěná 68", symbolizující číslo dresu nové akvizice sibiřského klubu. Její cena je 440 rublů (asi čtyři sta korun).

Reklama

Související témata: