Hlavní obsah

Finský hokejista Ben-Amor dostal za napadení Peltonena od soudu vysokou pokutu

Helsinky

Útočník Jokeritu Semir Ben-Amor, jenž loni v září v duelu European Trophy proti IFK Helsinky zákeřně napadl finskou legendu Villeho Peltonena, dostal od soudu pokutu 3540 eur (89 000 korun). Třicetiletý forvard byl již v září vedením ligy suspendován na osmnáct utkání.

Zákrok Semira Ben-Amora na Villeho Peltonena.

 
Článek

Zápas helsinských rivalů byl v první třetině plný rvaček. Vypjatý duel "korunoval" Ben-Amor napadením Peltonena zezadu, přičemž protivníka nepřestal bít ani ve chvíli, kdy už útočník IFK ležel na ledě. Způsobil mu otřes mozku a chvilkovou ztrátu vědomí.

Rozhodčí v zápase udělili dohromady 439 trestných minut. Zákaz činnosti poté vedle Ben-Amora obdrželi také další aktéři násilností i trenéři, Jokerit dostal pokutu 40 000 eur a jeho rival 25 tisíc.

Skandálním střetnutím se poté začala zabývat i policie. List Iltasanomat zveřejnil na svém webu videozáznam událostí na lavičce Jokeritu těsně před Ben-Amorovým atakem a vzal si na pomoc experta, podle kterého útočníka někdo vyslal na led s instrukcí "zabij Peltonena".

Ben-Amor nicméně v dopise adresovaném soudu vzal celou vinu na sebe. "Byl to vypjatý zápas a moje reakce byla přehnaná. Své chování nemohu ničím omluvit," uvedl Ben-Amor.

Reklama

Související témata: