Hlavní obsah

Z Magnitogorsku vyhodili Málka

PRAHA

Náladoví ruští bossové se předvedli. Z Magnitogorsku se poroučí gólman Roman Málek. Ten měl týmu, který byl v minulé sezóně krůček od titulu, pomoci k vysněnému triumfu. Český brankář se už dnes vrací domů. Na Urale nebyli s Málkovými výkony příliš spokojeni. Začal sice výborně, v šesti zápasech inkasoval jen pět branek, ale zlomem byl duel s Čerepovcem.

Článek

"Střídal jsem Romana po třetí brance, nechtěl jsem ho tam dusit," řekl tehdy Právu kouč Magnitogorsku Marek Sýkora, který počítal, že český gólman ještě Magnitogorsku odvede dobré služby. "Roman ukáže, že je špičkový gólman," byl tehdy přesvědčen Sýkora. Málkův konkurent v brance Andrej Malkov se však chytl a český kouč neměl důvod jej střídat. "Čekám, až prohrajeme," smál se v polovině října Málek a nakonec se dočkal. Nyní mu ale úsměv trochu zamrzl na rtech.

Chtějí Hossu, mají Nabokova

Poslední dva zápasy totiž odchytal s průměrem čtyři obdržené branky, naposledy byl u prohry 4:5 v Petrohradu. Pak vedení v současnosti druhého celku tabulky došla trpělivost. Po vyhazovu Málka klub angažoval gólmana Jevgenije Nabokova ze San Jose a prý také shání peníze na Slováka Mariána Hossu. Málek celkem nastoupil v šestnácti utkáních s procentuální úspěšností zákroků 91,40 procenta, což jej mezi gólmany Superligy řadilo na osmnáctou příčku až za jeho konkurenta Malkova. Pozici dvojky nyní u mužstva Metallurgu zastane juniorský gólman Andrej Chudobin.

Rozčarovaný Málek včera nezvedal svůj mobilní telefon, v Praze by se však měl objevit už během dneška, což potvrdil i jeho agent Robert Spálenka. O služby nejlepšího brankáře extraligy v ročníku 2002/03 má nyní zájem více českých klubů. Hráčská práva na Málka ovšem vlastní Slavia, která gólmana v minulé sezóně naprosto nečekaně vyměnila do Plzně. Západočeský klub už také vyjádřil naději, že Málka získá.

"Určitě budeme s Romanem jednat, ale musíme počkat na vyjádření Slavie, vyřízena také není hráčova transferkarta," potvrdil prezident plzeňského klubu Tomáš Král. "V žádném případě ale nechceme ublížit Tomáši Dubovi," říkal o dosavadní plzeňské jedničce.

Klub kývne nejvyšší nabídce

Královu vyjádření nahrává i výrok slávistického manažera a trenéra Vladimíra Růžičky pro ČTK. "Přednost v jednáních má jednoznačně Plzeň, ale nakonec stejně rozhodně nejlepší nabídka," tvrdí.

Ze hry, přes svoji solventnost, se tak zdá být Sparta, jež při současném zranění Petra Břízy shání zkušeného gólmana. "Do Sparty ho určitě nepustím," ujišťuje Růžička. Bývalého extraligového fantóma zřejmě nepřivítají ani v Třinci. "Je to hloupost. Chtěli jsme ho loni, a tak víme, co jeho angažování obnáší. Letos nám ale chytají gólmani dobře, tento post nás netrápí," řekl manažer Ocelářů Petr Husička.

Takřka jisté ale je, že Málek se nyní po dalším zahraničním angažmá pídit nebude. Jeho manželka totiž v lednu očekává narození druhého potomka a Málka tak čekají další otcovské povinnosti.

Reklama

Související témata: