Hlavní obsah

Pro Málka byl odchod vysvobozením

PRAHA

Po překvapivém vyhazovu z ruského Magnigorsku se v úterý zpět do České republiky vrátil brankář Roman Málek. Po cestě byl unavený a stále ještě zklamaný rozhodnutím vedení. Zatím nechce k celé události příliš mluvit, přesto slibuje detaily později. V Rusku je možné téměř všechno, jeden den slibují hory doly, druhý den končíte. To říká i Roman Málek v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Už jste alespoň trochu strávil nečekané propuštění z elitního ruského týmu? Bylo to rozhodnutí vedení a dnes jsem příliš unavený, než abych k tomu říkal víc. Mám toho celkem dost.

V kolik jste vlastně musel před odletem do Prahy vstávat?Ve tři čtvrtě na šest ruského času a tam je o čtyři hodiny víc, čili jsem nacestovaný až až.

Nedávno vám klubové vedení včetně generálního manažera Veličkina avizovalo podporu. Tvrdili, že chytat budete. Bylo pro vás jejich rozhodnutí velkým překvapením? Ještě minulé úterý jsem s Veličkinem mluvil, a ten mi řekl, že mi plně důvěřují. Tvrdil, že budu chytat všechny zápasy. V Čerepovci, Petrohradě, s CSKA i s Permem a nevadí prý, když prohrajeme. To byla jeho slova. Udivený jsem byl potom dost. Když jsme v sobotu večer přiletěli z tripu, tak mi oznámili, že se mnou nepočítají.

Kdo vám to řekl? Trenér Marek Sýkora.

Myslíte, že z toho byl smutný nebo rozpačitý? Bylo mi jen jeho prostřednictvím řečeno, že končím. Do něj ale nevidím.

V úvodu sezóny jste měl skvělou sérii, ale pak přišla nepovedená třetina s Čerepovcem. Vidíte to jako zlom ve vašem angažmá? Myslíte, že váš osud měl v rukou právě kouč Sýkora? O tom se mi teď nechce mluvit, až někdy později. Svoje k tomu ale určitě řeknu.

Vaše manželka očekává narození druhého dítěte, z něčeho tedy radost mít budete. Pro rodinu je perfektní, že jsme všichni doma. Když jsem podepisoval smlouvu, tak jsem vůbec netušil, že je Vlaďka těhotná. Byl to pak strašný šok, že budu muset strávit sezónu v Rusku. Pro mě je odchod vysvobozením. Jsem rád, že budu u porodu a manželka nebude na všechno sama.

Bavil jste se už se svým agentem Robertem Spálenkou, co vás čeká dál?Už od soboty to Robert řeší. Problém je v tom, že Magnitogorsk zaplatil Slavii asi 160 tisíc dolarů. Vlastně nevím, jestli vůbec budu v Čechách hrát, nebo ještě zkusím zahraniční angažmá. Ale do Ruska už asi nepůjdu. Nejspíš nikdy.

Překvapili vás Rusové finančními požadavky, které budou mít na případné zájemce o vaše služby? Kdybych odešel já o své vůli, tak bych to bral, ale teď budou probíhat asi dost složitá jednání. Propustili mě oni a teď s tím budu mít problémy já. Co nadělám. Nakonec jsem si za poslední ruble ještě musel od klubu odkoupit výstroj a šel jsem.

Převládá teď ve vás radost z toho, že jste zase ve známém prostředí? Říkal jsem si, že chci určitě odchytat celou sezónu. Na druhou stranu život, který jsem poznal, je úplně jiný. Vážím si teď úplně jiných věcí než dřív a musím říct, že té životní zkušenosti nelituji.

Rozloučili se s vámi čeští spoluhráči Martin Čech a Petr Sýkora? S Martinem jsme před odletem seděli u nás asi do půlnoci. Dali jsme si pivo, které jsme jinak měli zakázané. S Petrem jsme se rozloučili už v neděli.

Reklama

Související témata: