Hlavní obsah

Karlovarský útočník Polák dohraje sezónu v Davosu

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů se ve zbytku sezóny budou muset obejít bez útočníka Vojtěcha Poláka, který se dohodl na angažmá v Davosu. Ve smlouvě měl klauzuli o možnosti odejít do zahraničí a využil ji. Davos se pohybuje ve středu tabulky švýcarské ligy a působí v něm už čtyři čeští útočníci: Radek Dvořák, Josef Marha, Petr Sýkora a Petr Tatíček.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Karlovarský útočník Vojtěch Polák (vpravo v souboji s Vladimírem Sičákem z pražské Sparty) dohraje sezónu ve švýcarském Davosu.

Článek

Polák využil nabídky Davosu v samém závěru švýcarského přestupního termínu, který skončí 15. února o půlnoci. "Nijak bránit mu nemůžeme, i když nás to v této chvíli mrzí," přiznal na webu karlovarského klubu generální manažer Miroslav Vaněk.

Polák přitom s Energií ve čtvrtek odjel do Brna, páteční zápas extraligy už ale neodehraje. "Po delší době, kdy byl nejprve nemocný a následně zraněný, se dal konečně do kupy a zahrál dobré utkání s Vítkovicemi, ve kterém vstřelil dvě branky. Slibovali jsme si, že nám začne vracet důvěru, kterou jsme do něj začátkem listopadu vložili," dodal Vaněk.

Reklama