Hlavní obsah

Eliáš se nakonec upsal Magnitogorsku

MAGNITOGORSK

Dlouho avizovaný odchod hokejisty Patrika Eliáše do ruské superligy už je hotovou věcí. Šestadvacetiletý útočník, jenž po dobu výluky NHL působí ve Znojmě, podepsal smlouvu s týmem Metallurg Magnitogorsk. Pokud NHL skutečně nezačne, mohl by se Eliáš za necelý měsíc připojit ke svému novému týmu. Kalendářní rok dohraje ještě v dresu Orlů.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš odchází do Ruska.

Článek

"Do Magnitogorsku by se Patrik měl vydat začátkem ledna," upřesnil hráčův agent Martin Stloukal. V Metallurgu se Eliáš potká se svým někdejším 'dvojčetem' Petrem Sýkorou, s nímž odehrál několik povedených sezón v New Jersey. Před čtyřmi lety se spolu navíc radovali ze zisku Stanley Cupu.

"Samozřejmě to hrálo roli, ale ne tu nejdůležitější. Rozhodla nabídka Metallurgu, která byla nejlepší, a to nejen finančně. Splnili všechny Patrikovy podmínky," dodal Stloukal. O Eliáše se vedle Magnitogorsku eminentně zajímaly i Kazaň a Dynamo Moskva.

Aktuálně druhý klub tabulky ruské nejvyšší soutěže trénuje český kouč Marek Sýkora, v týmu působí také obránce Martin Čech. Naopak rozloučil se již gólman Roman Málek, jenž se vrátil do české extraligy a bude nastupovat za Karlovy Vary.

Před Eliášem už ze Znojma do Ruska odešli Karel Rachůnek a Martin Havlát. Poslední posilou Orlů z NHL zůstal brankář Tomáš Vokoun.

Reklama

Související témata: