Hlavní obsah

Eliáš se v Rusku nejvíc těší na oba Sýkory

Ještě čtyři zápasy by měl odehrát v dresu Znojemských Orlů hokejový útočník Patrik Eliáš, a pak v případě, že nezačne NHL, odletí 2. ledna do ruského Magnitogorsku. Dvojnásobný český vítěz Stanleyova poháru s New Jersey z ruských nabídek dlouho vybíral, ve hře bylo ještě Dynamo Moskva a Kazaň.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš a Petr Sýkora se znovu sejdou až v Magnitogorsku.

Článek

"Nakonec rozhodla skutečnost, že v Magnitogorsku působí český trenér Marek Sýkora a počítám s tím, že budu hrát v útoku s Petrem Sýkorou, jako dříve v Jersey. A nebudu zastírat, že mi Magnitogorsk nabídl nejlepší podmínky. Do Ruska jdu také kvůli finanční stránce. Sice Moskva mě také lákala, ale na druhé straně je jedno, kde budu čtyři měsíce hrát," uvedl pro ČTK Eliáš, jenž podepsal smlouvu Magnitogorsku do 30. dubna příštího roku.

"K odletu do Ruska až po Novém roce jsem se nerozhodl proto, že bych chtěl bezpodmínečně slavit v domácích podmínkách Vánoce a Silvestra. Slíbil jsem ale majiteli Znojma panu Vlasákovi, že zde budu hrát do konce roku. A za druhé, Magnitogorsk bude hrát po Vánocích na Spenglerově poháru v Davosu. Takže se k týmu připojím až po jeho návratu do Ruska," dodal Eliáš.

Hned po podpisu smlouvy Eliáš rozebíral se svým tuzemským manažerem Martinem Stloukalem způsob dopravy a podmínky, jaké na něj budou v Rusku čekat. "Našli jsme letecký spoj s odletem 2. ledna přes Moskvu do Magnitogorsku. Do Ruska s Eliášem poletí také pan Diamond, jenž je spolumajitelem agentury, pod níž Patrik spadá. V Rusku by mu měl dva až tři týdny pomáhat zařídit nezbytné záležitosti. Potom se za ním vypravím i já," řekl Stloukal.

Reklama

Související témata: