Hlavní obsah

Hokejisté ruského Permu vyhlásili stávku

PERM

Stávka už není jen výsadou hokejových hvězd z NHL, od středy se rozhodli stávkovat i hokejisté ruského Permu. Těm už došla trpělivost se svým zaměstnavatelem, který jim už více jak tři měsíce dluží výplaty. Mezi postiženými jsou i čeští hráči Vladimír Hudáček, Lukáš Zíb a Petr Kuboš.

Článek

Podle serveru gazeta.ru hráči oznámili, že nebudou trénovat a neodehrají ani ligový zápas s Nižněkamskem plánovaný na středu. Perm je v tabulce ruské superligy na posledním místě.

Hráči nedostali výplaty od září, některým klub údajně dluží ještě za březen. Obrátili se proto na soud, který jim dal za pravdu, peníze jim ale na konto stejně nepřišly. Dnes proto začali stávkovat. Sice chtějí docházet pravidelně na stadion, ale trénink na ledě budou bojkotovat.

Po reprezentační přestávce, kterou vyplní turnaj Euro Hockey Tour v Moskvě, bude ruská soutěž pokračovat ve středu. Do Permu přijede Nižněkamsk a domácí hokejisté sice prý nastoupí na led, ale pokud jim do té doby klub dlužné částky neuhradí, po úvodním buly se opřou o mantinel.

Perm je v ruské superlize nováčkem. O jeho ekonomických problémech se spekulovalo už v létě a v tamních médiích se dokonce objevily informace, že klub hodlá licenci na nejvyšší soutěž prodat. To však klubové vedení tehdy popřelo. Hokejisté se nyní chtějí obrátit na arbitrážní komisi soutěže a také na oblastní sportovní výbor.

Reklama

Související témata: