Hlavní obsah

Poláci chtějí společnou hokejovou ligu se Slováky

Bratislava

Zástupci polských hokejových klubů jednali v Popradu se šéfy slovenských klubů o možnosti vytvoření společné nadnárodní soutěže. „Iniciativa vyšla z polské strany,“ uvedl Vladimír Paštinský, šéf organizace Pro-Hokej, která řídí slovenskou extraligu.

Foto: Sport.cz

Hvězdní Miroslav Šatan a Peter Bondra přivedli slovenský národní tým na světovém šampionátu v roce 2002 k historickému zlatu.

Článek

„Bylo to informativní setkání. Chtěli jsme slyšet jejich představy o případném fungování takovéto soutěže. Poláci přišli s několika návrhy, ale setkání nedospělo k žádným závěrům," řekl bez bližšího upřesnění Paštinský.

Internetová stránka polského hokejového svazu uvedla, že obě strany deklarují možnost vzniku společné ligy od sezóny 2014/2015. „My to zatím nekomentujeme, vše zůstalo v rovině návrhu polské strany. Musíme počkat na vyjádření představitelů všech slovenských klubů," dodal Paštinský.

Po společné kandidatuře Polska a Slovenska na zimní olympijské hry 2022 je na obzoru další společný polsko-slovenský sportovní projekt. Slovenské kluby stály v minulosti o vstup do české hokejové ligy, ale české kluby tuto možnost odmítly.

Reklama

Související témata: