Hlavní obsah

Policie zadržela pravděpodobné vrahy hokejisty Usťugova

PRAHA

Ruská policie už má pachatele, kteří mají zřejmě na svědomí smrt hokejisty Anatolije Usťugova. Podle serveru gazeta.ru zadrželi strážci pořádku dva muže ve věku 26 a 35 let. Agentura RIA Novosti uvedla, že se jedná o Michaila Antonova a Andreje Pučkova. Usťugov, sedmadvacetiletý útočník moskevského Spartaku, podlehl letos v září následkům zranění hlavy, která utrpěl při přepadení.

Foto: Spartak Moskva

Hokejistům Spartaku Moskva už Anatolij Usťugov nepomůže.

Článek

Násilníci si na něho počíhali před vchodem do domu ve večerních hodinách a hráče našel s rozbitou hlavou náhodný kolemjdoucí až ráno. Lékaři pak marně usilovali o záchranu hokejistova života.

Verzi loupežného přepadení později policie vyloučila, neboť zmizel pouze hokejistův mobilní telefon, zatímco ostatní cennosti včetně hotovosti zůstaly nedotčeny.

Usťugov v kariéře hrával také za Lokomotiv Jaroslavl, Torpedo Nižnij Novgorod, Amur Chabarovsk a Ladu Togliatti. V roce 1995 si ho ve čtvrtém kole draftu NHL jako 104. v pořadí vybral Detroit.

Jeho spoluhráči nastoupili k zářijovému utkání proti Kazani se smutečními páskami na rukávech a oba celky i diváci uctili Usťugovovu památku minutou ticha.

Reklama