Hlavní obsah

VIDEO: Švýcarský hokejista nedostal trest za střet, po němž soupeř ochrnul

Bern

Švýcarský hokejista Stefan Schnyder nebude disciplinárně trestán za zákrok na protihráče Ronnyho Kellera, jenž kvůli němu ochrnul. Disciplinární komise označila střet na nehodu a případ uzavřela.

Zranění švýcarského hokejisty Ronnyho Kellera.

 
Článek

K tragickému incidentu došlo 5. března v play off druhé švýcarské ligy. Obránce Oltenu Keller narazil po kontaktu s útočníkem Schnyderem z Langenthalu hlavou do hrazení a utrpěl zlomeninu čtvrtého hrudního obratle. Navzdory okamžité operaci zůstal ochrnutý.

Schnyder byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu a jeho zákrokem se začala zabývat disciplinární komise ligy. Při rekonstrukci události z biomechanického hlediska pomáhala pracovní skupina z Curychu specializující se na analýzy nehod. Na základě jejího vyjádření a zkoumání incidentu z televizních záběrů disciplinární komise rozhodla, že se Schnyder nedopustil faulu.

Pondělní verdikt může být pro Schnydera důležitý také kvůli hrozbě trestního stíhání. Událostí se totiž zhruba před třemi týdny začalo zabývat státní zastupitelství kantonu Solothurn, jež zahájilo vyšetřování kvůli těžkému ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata: