Hlavní obsah

Hokejový centr Podstavek z Nitry se zotavuje z krvácení do mozku

Nitra

Český hokejový útočník Albín Podstavek z Nitry se zotavuje po otřesu mozku a krvácení do něj, do play off slovenské extraligy by však ještě rád zasáhl. Dvaatřicetiletý rodák z Pardubic si zranění hlavy přivodil v nedělním úvodním semifinále v Košicích po tvrdé srážce u mantinelu s domácím Oliverem Jokeľem. Po ní měl výpadek paměti.

Foto: hknitra.tipsportextraliga.sk/

Hokejový útočník Albín Podstavek z Nitry.

Článek

"Nevzpomínám si absolutně na nic. V ten den si naposledy pamatuju na to, že jsme se naobědvali v hotelu Hilton. Potom mám okno a znovu si vzpomínám až na sanitku a na to, jak mě večer uložili na lůžko na jednotce intenzivní péče," řekl Podstavek deníku Šport.

Za poznámku směrem k rozhodčímu po srážce s Jokeľem si odseděl osobní trest na deset minut, pak ještě absolvoval tři střídání. Jenže na to už si svěřenec kouče Antonína Stavjani nepamatuje, točila se mu hlava a odjel do nemocnice na CT vyšetření. To odhalilo krvácení do mozku.

Nyní už se zotavuje doma a první prognózy o dvoutýdenním klidu by rád zkrátil. "Chtěl bych stihnout už pátý zápas v Košicích. Čeká mě ještě jedno vyšetření očí a na základě toho se asi rozhodne," dodal Podstavek, který v této sezóně za Nitru odehrál 59 zápasů, dal sedm gólů a připsal si 24 asistencí.

Nitra nedělní semifinále v Košicích vyhrála 5:3, druhý zápas ztratila po samostatných nájezdech. Série za stavu 1:1 bude pokračovat ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: