Hlavní obsah

Útočník Podstavek zešílel. Čtyři dny po krvácení do mozku hrál hokej

Jen čtyři dny po otřesu a krvácení do mozku se český hokejový útočník Albín Podstavek vrátil na led, za risk ale odměněný nebyl. Nitra třetí zápas semifinálové série prohrála doma s Košicemi ve čtvrtek 4:7, celkově zaostává 1:2 na zápasy.

Foto: hknitra.tipsportextraliga.sk/

Hokejový útočník Albín Podstavek z Nitry.

Článek

Dvaatřicetiletý Podstavek si zranění hlavy odnesl z nedělního úvodního souboje v Košicích po tvrdé srážce u mantinelu s domácím Oliverem Jokeľem. Po ní měl výpadek paměti. Dva dny strávil v nemocnici, ale ve čtvrtek už znovu oblékl výstroj a chtěl Nitře pomoci.

"Podle prvního nálezu v Košicích jsem měl krvácení do mozku. Druhý test hovořil o malé sraženině a podle třetího už to bylo čisté. Lékař mi start vyloženě nepovolil, ale ani nezakázal," řekl pardubický rodák.

Měl mít 14 dní klid

Na doporučení doktora měl pauzírovat 12 až 14 dní. "Nechal to na mém rozhodnutí. Na vlastní riziko jsem se proto rozhodl nastoupit. I když bylo riziko veliké, v Nitře působím x roků a nechtěl jsem přijít o takový zápas," přiznal autor sedmi gólů v této sezóně slovenské extraligy a celkem 31 kanadských bodů z 59 utkání.

Hlava ho nebolela, jen na konci zápasu se u něj projevil herní výpadek. "Cítil jsem se velmi dobře. Hlava se mi nemotala. Jen mi chyběly ty dva dny, kdy jsem ležel na lůžku na infúzích. V závěru jsem proto trochu tahal nohy," dodal.

Reklama

Související témata: