Hlavní obsah

VIDEO: Hokejová tragédie v Kazachstánu! Po zákroku na hlavu zemřel útočník

Aktualizováno

V kazašské nejvyšší hokejové lize došlo k tragédii. Ruský hokejista z týmu Irtyš Pavlodar Dmitrij Učajkin zemřel po zákroku na hlavu. Po střetu byl ještě schopný odjet sám na střídačku, později svým zraněním ale podlehl v nemocnici.

Třiatřicetiletý hokejista zemřel na následky zranění.Video: Reuters

 
Článek

Tragická událost se přihodila v sobotním utkání semifinále play off, ve kterém hrál tým Pavlodaru s mužstvem HC Arystan. Litevský útočník Donatas Kumeliuskas během zápasu narazil Učajkinovu hlavu na mantinel. Učajkin, který byl mimo jiné spoluhráčem Čechů Lukáše Bolfa s Tomášem Vakem, se po chvíli zvedl a z ledu odjel po svých. Druhý den se mu ale udělalo těžko, načež odjel do nemocnice, kde upadl do kómatu. V pondělí nad ránem zemřel na krvácení do mozku.

„Je to pro nás všechny velká ztráta, ale především pro jeho rodinu. Nikdo se s tím nevyrovnává dobře, je to hrozné. Musíme vydržet. Dima byl náš přítel, bojovník. Nezapomeneme na něj," reagoval na smutnou událost Učajkinův spoluhráč Densij Klemešov.

Kazašská hokejová federace zastavila až do odvolání všechny nadcházející zápasy play off. Třiatřicetiletý Učajkin strávil velkou část kariéry v Chabarovsku, v jehož dresu si zahrál i KHL. V Kazachstánu působil poslední dvě sezóny. Zanechal po sobě těhotnou manželku a malou dceru.

Reklama

Související témata: