Hlavní obsah

Ševc měl nejlepší bilanci plus/minus v play off švédské ligy

Stockholm

Český hokejový obránce Martin Ševc z mistrovské Skelleftey měl se 14 kladnými body nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech v play off švédské ligy. O jeden plusový bod méně má na kontě Ševcův klubový spoluhráč Oscar Lindberg. Ševc byl se čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí z 13 utkání také třináctý v produktivitě obránců.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový obránce Martin Ševc

Článek

Kanadské bodování play off vyhrál Linus Persson z týmu poraženého finalisty Luley, který nasbíral v 15 utkáních 12 bodů a s osmi góly se stal i nejlepším střelcem. Po dvanácti bodech nasbírali také Pär Arlbrandt z Linköpingu s obráncem Chrisem Leem z Färjestadu, Lindberg a Linus Klasen z Luley.

Nejlepšími nahrávači byli s 10 asistencemi Johan Fransson s Niklasem Olaussonem z Luley. Nejproduktivnějším obráncem se stal Lee, který se se sedmi góly podělil s Arlbrandtem o druhé místo mezi střelci.

Gólman Salák čtvrtý

Mezi brankáři měl nejnižší průměr 1,06 obdržené branky na zápas Joacim Eriksson ze Skelleftey, který také udržel třikrát čisté konto. Nejvyšší úspěšností 95,52 procenta se mohl pochlubit Linus Ullmark z MODO Hockey. Český gólman Alexander Salák byl s úspěšností 92,21 procenta čtvrtý a s průměrem 2,34 gólu na utkání pátý.

Reklama

Související témata: