Hlavní obsah

Havlát skončil v Dynamu Moskva

PRAHA

Hokejový útočník Martin Havlát vydržel v Dynamu Moskva jen dva měsíce. V pátek v klubu nečekaně skončil a v příštích dnech se vrátí domů. ČTK to potvrdil hráčův agent Jaroslav Machala, podle kterého bude český reprezentant zatím jen trénovat. Dynamo Moskva v pátek rozehrálo závěrečný turnaj o Kontinentální pohár už bez Havláta, který před odchodem do Ruska hájil barvy Znojma.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Martin Havlát při tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Podle Machaly není náhlý konec Havlátova angažmá ničím překvapivým. "Když Martin do Ruska šel, byla taková dohoda, že tam zůstane jen do ledna," řekl ČTK.

Obě strany se tak podle Machaly domluvily s ohledem na to, že se v polovině měsíce měla rozběhnout NHL. Jednání o zahájení sezony v zámoří ale uvízla na mrtvém bodě. "Není vyloučeno, že se do Ruska zase vrátí, je to otevřené," uvedl agent. Vyloučil, že by Havlát měl ve vedoucím týmu ruské ligy nějaké neshody s vedením, nebo že se mu v Rusku nelíbilo.

Nyní si dá Havlát dvoutýdenní pauzu, během níž bude jen trénovat. Zatím prý žádné nabídky nemá. "Rozhodne se během čtrnácti dnů," nastínil Machala.

Třiadvacetiletý útočník neprožil v Moskvě příliš plodné období. V deseti zápasech se trefil jen dvakrát, ve Znojmě se mu na začátku sezony vedlo mnohem lépe. Ve 12 utkáních za Orly vsítil hráč, který v NHL patří Ottawě, deset branek.

Dynamu tak zůstal na soupisce jediný český hokejista. Pavlu Rosovi se na rozdíl od Havláta v moskevském klubu daří a vede kanadské bodování celé soutěže.

Reklama