Hlavní obsah

Bondra se po 19 letech vrací do Popradu

PRAHA

Jeden z nejlepších slovenských hokejových útočníků současnosti Peter Bondra se po devatenácti letech vrací do slovenské ligy. Šestatřicetiletý hráč Ottawy, který naposledy oblékal dres Washingtonu, se dohodl na spolupráci se svým mateřským klubem HK Tatravagónka ŠKP Poprad. Za osmý celek tabulky by měl nastoupit už v úterním zápasu proti Skalici.

Foto: ČTK/Miroslav Földeši

Pro hokejisty Popradu bude Peter Bondra vítanou posilou - ilustrační foto.

Článek

"Pro Poprad jsem se rozhodl proto, že jsem tam vyrůstal, a po devatenácti letech jsem rád, že mohu hrát nějaký zápas pro diváky a opět být doma," uvedl Bondra na dnešní tiskové konferenci v Popradu. Podle slovenských internetových serverů bude nastupovat s číslem 12 v prvním útoku společně se Slavomírem Pavličkem a Jurajem Faithem.

O Bondru se zajímaly i Košice, ale mistr světa z roku 2002 se nakonec rozhodl pro mateřský klub. "Nešlo o peníze. Poprad je mi momentálně nejbližší a jsem rád, že zde mohu hrát," řekl rodák z Ukrajiny.

Zatím ale počítá s tím, že za Poprad odehraje jen šest zápasů a poté odletí zpět do zámoří za rodinou. Jeho syna totiž čeká hokejový turnaj. "Mám rodinu, ta je pro mě prioritou. Budu se snažit hrát nejlépe, jak umím, ale nemohu slíbit, že dám pět branek nebo sám vyhraju zápas," dodal Bondra. V případě, že NHL nezačne, je ale reálné, že se na Slovensko znovu vrátí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články