Hlavní obsah

Forsberg je po operaci a už myslí na šampionát

STOCKHOLM

Zraněný švédský hokejový útočník Peter Forsberg se nevzdává myšlenky, že si zahraje na mistrovství světa. Přitom se hvězdný hráč po zranění levé ruky ze čtvrtečního ligového zápasu proti Linköpingu podrobil operaci a bude mít ruku v sádře nejméně osm týdnů, až poté bude moci začít s rehabilitací. Světový šampionát v Rakousku začne 30. dubna.

Foto: ČTK

Forsberg věří, že si letos zahraje na MS a získá další trofej.

Článek

"Nechci nic slibovat, ale bude-li šance hrát, nikdo nebude šťastnější než já," řekl Forsberg listu Aftonbladet. Původní zprávy hovořily o tom, že pro oporu Colorada skončila sezóna.

Forsberg však doufá, že se mu podaří totéž co před třemi lety. V lednu roku 2002 se měl vrátit na led poté, co kvůli zranění zameškal celý podzim, ale souhra nešťastných událostí jej místo toho poslala na operaci nohy. Přesto se dokázal vrátit na Stanley Cup a vůbec poprvé vyhrál kanadské bodování play off NHL.

S Näslundem si moc nezahrál

"To je typické, že se to musí stát právě teď, když se po letech do MoDo vrátil Markus Näslund, a kdy všechno vypadalo tak dobře," posteskl si Švéd. Forsberg a Näslund si ve čtvrtek spolu zahráli ve své vlasti po více než desetileté pauze, ale jejich společné účinkování skončilo již po dvou třetinách a šesti minutách právě kvůli Forsbergovu zranění.

Tvrzením některých švédských komentátorů, že nynější zranění může vést k definitivnímu konci kariéry již několikrát zdravotně odepisovaného Forsberga, se hráč nezabývá.

"To mě teď vůbec nenapadá, přinejmenším do doby, než se dozvím přesnou míru zranění a průběh léčby. Ale stejně jako dříve se soustředím na jednu sezónu, kterou mám před sebou, a další myšlenky řeším až poté," prohlásil jednatřicetiletý Forsberg, který byl v minulém ročníku spolu s Jaromírem Jágrem nejlépe placeným hráčem NHL.

Reklama