Hlavní obsah

Hokejista Kreps se stal posilou finských mistrů z Ässätu Pori

Pori

Český hokejový útočník Kamil Kreps se stal novou posilou finského mistra Ässätu Pori. Osmadvacetiletý litvínovský odchovanec, který má na kontě i 232 utkání v NHL, v uplynulé sezóně hrál ve švýcarském Klotenu. O jeho návratu do SM-Liigy, kde už působil v ročníku 2010/11 v dresu Kärpätu Oulu, informovaly oficiální stránky Ässätu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český hokejový útočník Kamil Kreps na tréninku reprezentace

Článek

Z Oulu Kreps přestoupil do Kontinentální ligy do Astany, kde ale loni i spolu s dalšími českými hokejisty Jiřím Novotným a Lukášem Kašparem předčasně skončil. V srpnu se ve stejné soutěži přesunul do Slovanu Bratislava, ale ještě před startem soutěže na začátku září odešel.

Na konci září zamířil do švýcarského Klotenu, v jehož dresu si v 26 zápasech připsal sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. "Je to skvělý týmový hráč a zná SM-Liigu. V minulé sezóně při výluce v NHL tolik nehrál a přichází s velkou motivací týmu pomoci," řekl sportovní ředitel Ässätu Mika Toivola.

Kreps před příchodem do Oulu v roce 2010 působil devět let v zámoří. Tři roky strávil v juniorské OHL v Bramptonu, pak nastupoval na farmách Floridy v Texasu Wildcatters v ECHL, San Antoniu a Rochesteru v AHL. Za Panthers, kteří jej draftovali v roce 2003 v druhém kole, nasbíral v 232 duelech 60 bodů za 18 branek a 42 přihrávek.

Reklama

Související témata: