Hlavní obsah

Omsk chce k Jágrovi i Fjodorova

MOSKVA

Vedení ruského hokejového klubu Avangard Omsk chce i nadále posilovat svůj kádr. A na mušce má znovu velká jména, rádi by totiž útočnou sílu svého týmu zvýšili příchodem Sergeje Fjodorova. Představou Omsku je zařadit pětatřicetiletého centra po bok Jaromíra Jágra a vytvořit tak superútočnou dvojici, která by naháněla strach soupeřům z ruské ligy.

Foto: www.betterimage.com

Sergej Fjodorov v dresu Detroitu.

Článek

Fjodorov oblékal v poslední sezóně NHL dres Anaheimu, ale po vypuknutí výluky si spíše užíval a na hokej se snažil zapomenout. Naposledy o něm bylo slyšet v říjnu loňského roku, kdy společně s bratrem Fjodorem vystupovali v hudebním klipu ruské dívčí kapely RU.

Zatímco Fjodor momentálně nastupuje za Spartak Moskva v ruské superlize, starší z bratrů Fjodorovových obul brusle jen párkrát. V prosinci nastoupil k několika zápasům exhibičního turné Hokejových hvězd, které se zastavilo i v Plzni. Tam ale ruský útočník nenastoupil.

Fjodorov potvrdil ruskému deníku Sport-Express, že jej Omsk kontaktoval, ale zatím se nerozhodl. "Je pravda, že jsem od Omsku dostal nabídku. Nicméně momentálně není můj příchod do ruské superligy aktuální. Chci si od hokeje odpočinout," trvá na svém držitel Hart Trophy z roku 1994 a hokejista, který pomohl Detroitu ke třem vítězstvím ve Stanleyově poháru.

Reklama

Související témata: