Hlavní obsah

Jágr má poraněný přitahovač kyčle, léčit se bude týden

Nikoliv tradiční třísla, ale přitahovač kyčelního kloubu je tentokrát příčinou zdravotních potíží hokejisty Jaromíra Jágra. ČTK to řekl renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář, u kterého olympijský vítěz z Nagana absolvoval prohlídku a u něhož se také bude léčit. Zranění si podle Koláře vyžádá zhruba týdenní pauzu.

Článek

"Nejedná se o obnovení jeho (Jágrových) chronických problémů, ale jde o natažení a částečné natržení přitahovače kyčelního kloubu na levé noze," specifikoval Kolář povahu zranění útočníka Avangardu Omsk po dvou prohlídkách. Tu první u něho Jágr absolvoval ještě v neděli večer po příletu z Ruska.

Kolář zatím nechtěl odhadovat, jak dlouho hokejistova léčba potrvá. "Předpokládám ale, že do týdne by mohl být v pořádku. Denně bude docházet na naší kliniku do Motola, čeká ho rehabilitace, speciální ultrazvukové rázové vlny a reflexní terapie. Ve čtvrtek by měl absolvovat kontrolní vyšetření, aby by se už poté mohl zapojit znovu do tréninkového procesu na ledě," uvedl Kolář.

Omsk bez Jágra ve dvou zápasech

Zranění si dvaatřicetiletý hráč způsobil v sobotním souboji ruské superligy proti CSKA Moskva bez cizího zavinění poté, co prudce zabral při pohybu vpřed. Jágr zápas nedohrál a do Prahy přiletěl o den později stejně jako Kolář, jenž o víkendu přednášel na semináři ve Švédsku.

Olympijský vítěz a držitel dvou prstenů za triumf ve Stanleyově poháru odehrál za úřadujícího ruského mistra 21 zápasů s bilancí 13 branek a stejného počtu asistencí. Omsk se bez jeho služeb bude muset obejít ještě ve dvou zápasech před reprezentační přestávkou, kterou vyplní příští týden Švédské hokejové hry.

Reklama

Související témata: