Hlavní obsah

Kaberle: Trenérovi pořád ještě rozumím

PRAHA

Po pěti letech se obránce František Kaberle vrátil do týmu MoDo, byť zatím na pár dní. Ve švédské nejvyšší soutěži odehrál kladenský odchovanec dva zápasy, v nichž si připsal jednu asistenci, odskočil si do Čech na sraz hokejové reprezentace a v úterý s ní odlétá zpátky do Stockholmu na Švédské hokejové hry. Před odletem poskytl rozhovor deníku Právo.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

František Kaberle ještě v dresu Kladna.

Článek

Jak vás v MoDo po návratu přivítali? Dostal jsem od vedení kytku a lidi mi zatleskali. Vyprodáno nebylo, ale na poslední zápas už přišlo přes pět tisíc diváků, což je skoro plná hala.

S kým jste nastupoval v obraně?První zápas jsem hrál s Timmanderem a to druhé jméno... To si teď nevybavím (úsměv). Ale chodil jsem i na přesilovky.

Co se v mužstvu za těch pět let změnilo? Do A-týmu přibylo pár nových hráčů, které si pamatuji z juniorů, ale jinak nic.

MoDo se výrazně posilovalo, přišel i Forsberg, jak to s ním po zranění vypadá? Nedávno mu měnili sádru, pomalu teď začne šlapat na kole. Mluvil jsem s ním, říkal, že první kolo play-off asi nestihne, ale pak už by v případě postupu chtěl hrát.

Jak jste se orientoval ve městě Örnsköldsvik, kde MoDo sídlí? To není zase tak moc těžké, je to malé město, takže bez problémů.

Už jste se zabydlel? Byt jsem dostal, je v pohodě, ale vždyť tam budu jen dva měsíce.

Zahřejete se v Čechách oproti Skandinávii? Moc ne, překvapivě je tam zhruba stejná zima jako tady. Ve Stockholmu ani nebyl sníh.

Jak jste na tom se švédštinou, už jste oprášil nějaké fráze? Já jsem ten jazyk moc neuměl ani dřív, ale trenérovi v kabině pořád ještě rozumím.

Co švédský hokej? Musel jste se složitě přeorientovávat? Určitě, je to stylově úplně jiný hokej než tady. Více se brání a hraje se i víc do těla.

Vyhovuje vám to? Mně je to celkem jedno, já jsem relativně dost přizpůsobivý.

Nebál jste se nechávat v Čechách manželku s dcerkou poté, co vás před týdnem vykradli? Se ženou doma pořád někdo zůstával, navíc jsme si hned nechali nainstalovat zabezpečovací systém, takže už se cítí bezpečněji.

Do reprezentace nakouknete v sezóně poprvé. Vzhledem k tomu, že jste kvůli srazu přiletěl na otočku ze Švédska, jste se asi hodně těšil. Docela jo. Na začátku sezóny jsem byl zraněný, před turnajem v Moskvě už jsem se uzdravil, ale ještě jsem cítil, že potřebuji potrénovat, takže snad teď.

Vypadá to, že si i na reprezentační úrovni zahrajete ve dvojici s bratrem Tomášem, láká vás to? Určitě, vždycky nám to z nějakého důvodu nevyšlo, tak snad nyní. Pokud se tedy brácha ve Vsetíně nezraní. (smích)

Sledujete výsledky Kladna? Co jste říkal nedělní porážce na Slavii? Ten zápas jsem neviděl, jen jsem o něm mluvil s tátou, bráchou i Pavlem Paterou. Všichni říkali, že Kladno dostalo smolné góly a výsledek moc neodpovídal průběhu hry.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články