Hlavní obsah

Cíger znovu nastoupí za Slovan Bratislava

BRATISLAVA

Pětatřicetiletý slovenský hokejista Zdeno Cíger, který loni v srpnu ohlásil ukončení kariéry, se vrací na led. Zkušený útočník ve středu trénoval s bratislavským Slovanem, jehož dres oblékal v uplynulé sezóně. Ve čtvrtek klub představil Cígera jako svou novou výraznou posilu pro boje v play-off slovenské extraligy.

Článek

"Jsme rádi, že se Zdeno takhle rozhodl, protože jsme na to čekali vlastně celou sezónu. Věřím, že nám pomůže zejména v play-off," prohlásil český trenér Slovanu Bratislava Miloš Říha.

Útočník, který má ve sbírce tři bronzové medaile z mistrovství světa v dresu Československa i samostatného Slovenska, v srpnu naznačil, že ztratil chuť do hokeje. Navíc jej prý trápila záda. Nechal si ale pootevřená zadní vrátka, když řekl, že pokud mu bude hokej chybět a bude zdravotně v pořádku, na led se vrátí.

Konec kariéry už ostatně oznámil i před více než dvěmi lety poté, co mu nevyšel závěr angažmá v NHL. Po několika měsících se ale upsal Slovanu.

Od loňského léta se Cíger věnoval svým blízkým, rybaření a jako manažer pomáhal i slovenským bobistům. Dokonce se spekulovalo, že v ledovém korytě bude i jezdit.

Reklama

Související témata: