Hlavní obsah

Norská média spojují českého hokejistu se skandálem

Hokejistu Lillehammeru Tomáše Jakeše podezírají norská média z ovlivnění ligového zápasu. Český obránce v úterním zápase nejvyšší soutěže při vlastní přesilovce nabídl puk do jasné šance soupeři z týmu Comet, který dal vítězný gól. Comet byl přitom jasným outsiderem a v Norsku se nyní nahlas mluví o sázkařské aféře, do které mají být namočeni čeští hokejisté.

Foto: ČTK/Miroslav Földeši

Ilustrační foto.

Článek

V Lillehammeru s Jakešem působí i krajané Tomáš Sršeň, Martin Špaňhel, Martin Polívka, Michal Kaňka, Petr Martínek a Michal Pinc. Norský deník Verdens Gang o aféře informuje pod titulkem "Česká tipovací bouře" s tím, že někdo vsadil obrovskou sumu na prohru favorita.

Shlédněte videozáznam ze zápasu a posuďte:
Přihrál Jakeš úmyslně svému protihráči?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Na internetových stránkách deníku dokonce vystavili videozáznam z inkriminovaného zápasu, kde je několikrát vidět tolik diskutovaný moment, kdy Jakeš "nechtěně" přihrál soupeři. Na videozáznam se můžete podívat zde: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=267367

Norské novináře vede ke spekulacím zjištění, že v Česku někdo vsadil obrovskou sumu na prohru Lillehammeru. Jakeš ale řeči o sázení označuje za drby a své zaváhání vysvětluje jako triviální chybu, při níž mu puk sklouzl z hole.

Reklama

Související témata: