Hlavní obsah

Bondra zvažuje nabídku ze Švýcarska

Slovenský hokejový útočník Peter Bondra po zrušení letošní sezóny NHL přemýšlí, jak naloží se zbytkem soutěžního ročníku. Nejlepší střelec světového šampionátu z roku 2002, kde Slovensko slavilo titul mistrů světa, v rozhovoru pro deník Korzár uvedl, že se rozhoduje mezi Popradem a neupřesněným týmem ze Švýcarska. Není také vyloučeno, že už v sezóně nebude hrát vůbec.

Článek

"Stále jsem se definitivně nerozhodl. Uvažuji, co budu dělat," řekl Bondra, který je momentálně s rodinou v zámoří. Bývalý hráč Washingtonu, který v loňské sezóně působil v Ottawě, se podle svých slov rozhodne v nejbližší době.

"Mám na stole konkrétní nabídku jednoho švýcarského týmu a v nejbližších dnech musím vyložit karty na stůl," uvedl Bondra. Ve Švýcarsku totiž končí přestupní termín se začátkem play off, což je v sobotu.

První, kdo se dozví, jak se ukrajinský rodák rozhodl, prý bude vedení popradského celku. Jeho barvy totiž Bondra při výluce NHL krátce hájil. "Momentálně mám tři možnosti. Poprad, Švýcarsko, nebo už na led nevyjedu. O peníze ale nejde, nečekám žádnou super smlouvu," uvedl slovenský útočník.

Jedním z důvodů, proč uvažuje nad aktivním koncem sezóny, je vidina účasti na letošním mistrovství světa v Rakousku. "Když budu mít výkonnost na reprezentaci, rád bych na šampionátu hrál. Když ale hrát nikde nebudu, bylo by těžké bojovat o nominaci," řekl Bondra.

Reklama

Související témata: