Hlavní obsah

Bondra už letos hrát nebude

BRATISLAVA

Bez Petra Bondry se budou muset obejít slovenští hokejisté na mistrovství světa v Rakousku. Nejlepší střelec světového šampionátu z roku 2002, na kterém Slovensko získalo historické zlaté medaile, se po definitivním zrušení letošního ročníku NHL rozhodl ukončit sezónu.

Foto: www.princeton.edu

Peter Bondra na letošním mistrovství světa dres Slovenska neoblékne.

Článek

Sedmatřicetiletý Bondra odehrál šest zápasů za Poprad, v nichž dal čtyři góly. V posledních dnech zvažoval, zda jeho dres oblékne i v play-off, nebo jestli přijme nabídku k angažmá ve Švýcarsku. Nakonec se ale rozhodl, že v této sezóně už hrát nebude.

"Nebylo to lehké, ale dal jsem přednost rodině. Mého syna Davida čeká v březnu důležitý turnaj a chci tam být s ním, abych mu pomohl. V Popradu už jsem to oznámil, doufám, že to pochopí," řekl listu Národná obroda Bondra, jenž v NHL naposledy působil v Ottawě.

I kdyby jej vedení slovenské reprezentace pozvalo na mistrovství světa, rodák z ukrajinského Lucku by zřejmě nabídku odmítl. "Nebylo by to férové vůči ostatním, když jsem v sezóně odehrál jen šest zápasů. Bylo by pro mne i těžké dostat se do herního tempa. Jde o významný turnaj, takže bude lepší, aby na mistrovství hráli hráči, kteří mají formu," prohlásila bývalá dlouholetá hvězda Washingtonu Capitals.

Na konec kariéry Bondra zatím nepomýšlí. Pokud se na podzim NHL znovu rozběhne, chce v ní hrát ještě alespoň dvě sezóny.

Reklama

Související témata: