Hlavní obsah

Eliáš onemocněl v Magnitogorsku žloutenkou

MAGNITOGORSK/PRAHA

Český hokejový útočník Patrik Eliáš má opět zdravotní problémy. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který momentálně hájí barvy Metallurgu Magnitogorsk, leží v Rusku v nemocnici se žloutenkou. Kmenový hráč New Jersey Devils má v Magnitogorsku maximální možný servis a péči. Jeho léčení sleduje a konzultuje také americký lékař.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš.

Článek

"Patrik se cítil slabý, vyskočila mu teplota až ke čtyřicítkám. Bylo mu špatně, měl průjmy. Musel být převezen do nemocnice, kde podstoupil sérii testů. Ty potvrdily, že onemocněl žloutenkou," říká hráčům spolupracovník a přítel Martin Stloukal v rozhovoru pro internetový server hokej.cz.

Eliášovy problémy začaly před několika dny, původně si všichni mysleli, že má pouze chřipku. "Proto mu nasadili antibiotika. Později se ale ukázalo podezření na hepatitidu a v tom byl problém. Pokud člověk dostane žloutenku, nesmí brát antibiotika. Osobně si myslím, že právě ta Patrikovi hodně ublížila. Jeho stav se zhoršil," uvedl Stloukal.

Osmadvacetiletý český útočník, který do Ruska přestoupil v průběhu sezóny ze Znojma, již absolvoval několik vyšetření a momentálně to vypadá, že by se mělo jednat o nejlehčí formu žloutenky typu A. "Dva testy dopadly dobře. Na třetí ještě čekáme," řekl Eliášův spolupracovník.

Nehraje ani Sýkora

Podle jeho zpráv v tomto případě trvá nemoc zhruba sedm až deset dní. Následná rekonvalescence ale několik týdnů. "Jak Patrika znám, léčba bude v jeho případě mnohem kratší. Má skvělé stravovací návyky, hodně o sebe pečuje. Je trénovaný a odpovědný," dodal optimisticky Stloukal pro hokej.cz. Kdyby však měl žloutenku typu B, pravděpodobně by pro něj sezona skončila.

Zdravotní problémy má momentálně i druhý český krajánek hájící barvy Metallurgu v superlize - útočník Petr Sýkora. Ten vynechal již několik zápasů s ohledem na problémy s kyčlí.

Reklama

Související témata: